Semester – en välkommen skatt

Kommer hem, landar

marken bär mina drömmar

sommaren min vän

Landar och vaknar upp till den andra dagen i en semester som i år varit mer efterlängtad än någonsin. Arbetssituationen detta läsåret har inte alls varit något vidare; en pandemi med alla anpassningar en sådan kräver i kombination med ett ägarbyte av verksamheten, som bland annat medförde att hela estetavdelningen inklusive våra arbetsrum skulle tömmas innan det att vi ens fått en ny plats och innan det att terminen ens tagit slut och dessutom samtidigt som betygen ska sättas och studentfirande planeras. De senaste veckorna har varit en tillfällig lösning med alla tillhörigheter, plus hela bildsalen nedpackad i kartong. Den senaste tiden har jag tagit mig framåt med hjälp av ren viljestyrka och den här semestern är mer välkommen än någonsin. Trots all denna röra lyckades vi organisera ett fantastiskt fint studentfirande för våra avgångselever. Om det är något jag har svårt för så är det avsked. Mina mentorselever tog studenten och samtidigt som jag delar deras studentglädje så kommer jag att sakna dem galet mycket. De överraskade mig dessutom med en väl genomtänkt present i form av ett körsbärsträd som nu frodas i vår trädgård <3. Inlägg med bild av det nyplanterade trädet kommer så småningom.

Gårdagens första semesterdag var en lugn dag för att landa och dagens agenda börjar med finfrukost i trädgården tillsammans med nära och kära. Vår dotter kommer hem på helgfrukost, pappa köper mig sig nybakt bröd och jag dukar fram en buffé med av goda tillbehör.

Semester!

Må gott och ta väl hand om er där ute i den lilla men ändå otroligt stora världen!

Christina Karlsson

10 svar på ”Semester – en välkommen skatt

 1. Semester är verkligen något du och alla lärare behöver extra mycket detta år. Fy, vilket år ni haft i denna pandemin. En av mina söner är gymnasielärare och han är så glad att ha kommit bort från skolans värld och så är hans mamma. Jag har varit orolig för honom under denna pandemitid.
  Ha en riktigt skön sommar!

  • Ja, den här semester har varit efterlängtad. Nu är den här och det känns underbart!
   Må gott!

 2. Förstå verklige att din ledighet är efterlängtad- Verkligen ett annorlunda år med så mycket som hänt och nu i vår både studenter och mycket praktiska bestyr. Tar givetvis på krafterna.
  Väldigt roligt att ni kunde ordna ett fint avslut för era studenter som ju blir ett fint minne de tog med sig.
  Väldigt personligt med körsbärsträdet som present Ett träd är ju också symboliskt.
  Önskar dig nu fina dagar.
  Kram

  • Jag blev så rörd av elevernas omtanke. Brukar prata med dem om symbolers betydelse så att få ett träd värmer i mitt lärarhjärta….ler varje gång jag ser det.

   Må gott! Kram

 3. Sååå fin bild och vackra ord. Hoppas du nu får en låååång lugn fin ledighet. Det kommer ju en höst också men där är vi inte nu njuter vi.

  • Ja, visst kommer det en höst och det är ju fint det med men semestern den ska jag ta vara på 🙂
   Må gott!

 4. Vilken underbar bild! .-) vackra färger
  Ja nu behövs semester ,-)
  Att hålla på och plocka bort och stuva ner i kartonger, jag förstår att du längtat extra mycket, avsked har jag också svårt för. Det är så sorgligt, Även om du ser dem glada gå ut i livet. Det är otroligt känslosamt att skiljas åt, vilken underbar present du fick!,-) härligt, ett minne som bara växer och växer ,-)
  Ta hand om dig du också, en härlig sommar önskar jag dig! KRAM Primrose ,-)

  • ”ett minne som växer” – vad fin tolkning!
   Ja, nu är det semester som gäller – så skönt 🙂

   Må gott! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *