Fjärilarnas tid

Blåvinge

Julimånad är fjärilarnas tid och det har visat sig att det finns många olika sorters fjärilar häromkring. Promenaderna kan ta dubbelt så lång tid i jakten på den perfekta fjärilsbilden. Alla fjärilar är vackra, och varje gång jag får syn på en ny art slår hjärtat dubbla slag men särskilt upprymd blir jag av de vackra blåvingarna eftersom jag inte sett dem IRL så många gånger tidigare.

Blåvinge
Vitfjäril

Inom familjen vitfjärilar ingår flera olika arter och de exakta namnen kan jag ej så jag nöjer mig med att skriva samlingsnamnet som jag identifierat till vitfjärilar, tror dock att den översta är en kålfjäril. Nästa vitfjäril är vackert gulfärgade på undersidan av sina bakre vingar.

Vitfjäril

En fjäril som är betydligt lättare att känna igen är påfågelögat med sin magnifika färgprakt.

Påfågelöga

Fotografierna tar jag med min mobil som känns betydligt smidigare att bära med sig jämfört med systemkameran. Kvaliteten blir inte som med systemkamera men jag tycker att fördelarna med mobilen överväger och valet av mobil har självklart skett baserat på kamera.

Hur ser det ut i dina omgivningar när det gäller fjärilar? Finns det många olika sorter eller är det en art som dominerar?

Jag tackar för ditt besök och önskar dig en fortsatt fin sommardag!

Christina Karlsson

12 svar på ”Fjärilarnas tid

 1. Så ljuvligt vackra! Ska jag vara helt ärlig så har jag dålig koll på vilka som finns här och om det är någon som dominerar.

  Kram och god tisdag!

 2. Så vackra fjärilar och fina bilder! Här i stan har vi inte alls så många men rör jag mig mot koloniområdena så finns det genast fler.
  Jag kan inte alls så många fjärilar men påfågelsöga känner jag igen liksom blåvinge. Någon blåvinge har jag inte sett här men några citronfjärilar brukar passera balkongen. Förstår att promenaderna tar tid men å andra sidan är det ju nu tiden finns.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram och tack för rundan.

 3. Fjärilar får mig på gott humör så fick också dina bilder mig på bra humör. Jag la förresten upp en bild på en sorgmantel häromdagen, en vacker fjäril också som jag hade turen att få på bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *