Sjuttonde och artonde luckan i julkalendern: Avståndet

”Avståndet är det enda som skiljer oss åt”

Avståndet är en liten diktsamling skriven av Carl Johan Flognman (Fri Press 2019). Personligen så gillar jag enkelheten i det stilrena omslaget som visualiserar titeln så bra. I beskrivningen på inlagan står det att dikterna är bilder hämtade från avskildhet och natur.

Personligen så kan jag inte påstå att jag förstår vad de små dikterna betyder, men de triggar igång djupa tankar kring livet, naturen och de personer jag har avstånd till. Tankar kring var gränsen går mellan närhet och avstånd. Jag tycker att det är en lättläst, lätt tillgänglig och fin liten diktsamling så jag är glad att jag fick den.

Idag ska jag ge mig ut i julhandeln, posta mina julkort (egen formgivning), tända fjärde ljuset och umgås med en av mina nära och kära. Skriver du julkort?

Allt gott!

Christina Karlsson

8 svar på ”Sjuttonde och artonde luckan i julkalendern: Avståndet

  • eller hur? Ibland blir det mer intressant när man inte förstår 🙂 Då måste man ju läsa om igen och fundera ett varv till 🙂
   Kramar

 1. Ingen bok som står på min önskelista!
  Vilken lyx med egna formgivna julkort . . .!!! 🙂 Några försöker man skicka fortfarande istället för över nätet! Är ju så roligt att få i brevlådan!
  Ha en fin 4e Advent!
  Kram

 2. Jag har en bokutmaning idag hos mig, att läsa en bok eller prova en ny genre. Jag tänkte jag skulle försöka läsa en diktbok (som du ju vet inte är mitt naturliga va). Ska bara hitta en som är enkel att börja med.. Tips?

  • Å, vad trevligt. Men då måste jag ju tipsa om min senaste, Ur orkesterdikets djup. Den är tydligt kopplad till årets växlingar i naturen och livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *