Nittonde luckan i julkalendern: Sköna hem

Ikväll när jag kom hem låg det senaste numret av Sköna hem och väntade i brevlådan. Sköna hem är en tidning jag brukar unna mig lite då och då eftersom jag gillar inredning. Jag gillar helt enkelt att ha det fint omkring mig och inspireras av de av tidningens reportage med bilder från olika typer av hem.

Personligen så gillar jag hem som är personliga och jag själv blandar gärna gammalt med nytt. Tycker om ärvda gamla möbler i de fall där de har en historia eller en berättelse jag själv känner anknytning till och ibland är det helt enkelt bara snyggare eller mer praktiskt att välja något nytt. Omslagstexten på Sköna hem utlovar bilder av ”Årets vackraste hem” så det ska bli intressant att undersöka om jag håller med eller ej.

Har du någon favorittidning?

Christina Karlsson

10 svar på ”Nittonde luckan i julkalendern: Sköna hem

  • Bloggar kommer man långt med 🙂 Men en fysisk tidning är något speciellt ändå. Håller dock med om att man kan bli galen på all reklam…
   Allt gott!

 1. Jag läser ytterst sällan tidningar numera men Sköna hem är alltid trevlig att bläddra i. Den jag läste senast var ett julmagasin med inspiration och tips.

  Kram

  • Visst är den! Och jag har missat julnumret, min prenumeration började med nr 1 2023 så jag får väl leta upp julnumret i någon butik 🙂
   Allt gott!

  • Visst är det. Gamla möbler är inte alltid så funktionella men det finns minnen och en själ i dem. Nya möbler är praktiska, snygga men ofta inte så unika…eller det beror ju på hur och var man köper dem 🙂
   Allt gott!

 2. Visst är det fint att blanda gammalt och nytt. Och inte minst möbler som har en historia.
  Sen vad som är vackert ligger alltid i betarktarens ögon. Men ”Sköna hem” läser jag ibland och ha fått en hel del inspiration.
  Kram

  • Sköna hem brukar vara inspirerande, men i just detta nummer tyckte jag att hemmen var lite för ”katalogaktiga” och välputsade på ett sätt som gjorde att det där lilla extra personliga saknades. Men visst hittade jag ett personligt inslag i form av en målning så nog var den inspirerande ändå 🙂
   Visst ligger skönheten i betraktarens ögon. Smaken är olika och det är ju fint.

   Allt gott! Kram

 3. Jag tycker också om en blandning av nytt och gammalt. Att tillvarata det gamla och inte bara lita och slänga betyder mycket för mig. Speciellt när möblerna har en viss historia.
  Roligt att läsa heminredningstidningar för att få inspiration.
  GOD JUL!

  • Ja, inredning gillas. Vi har ju bott i detta huset i lite mer än 2 år nu men det är fortfarande ett pågående inredningsprojekt…så inredningstidningarnas inspiration kommer väl till pass.

   Allt gott!
   och GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *