Tionde luckan i julkalendern: Ur orkesterdikets djup

Ur orkesterdikets djup, sida 144

Den årliga nobelbanketten med prisutdelning är alltid lika högtidlig. Jag brukar följa banketten via svt, lyssna på talen, musiken, kolla in kläder, frisyrer, dukning, blomsterdekorationer och den tjusiga maten. Litteraturpristagaren och dennes tal är det som brukar väcka min nyfikenhet mest. I år kommer jag att vara på bokmässan i Lund och en av de dikter jag ska läsa handlar om Nobels litteraturpris. En kort dikt som beskriver något stort med ett fåtal ord.

Min nya diktsamling, Ur orkesterdikets djup (Artes Liberales, 2022) kommer att gästa sin första bokmässa tillsammans med Våra andetag andas haikusommar (CKC, 2018) och en hel uppsjö av böcker skrivna av andra författare.

Brukar du följa utdelningen av nobelprisen, talen och banketten?

Christina Karlsson

10 svar på ”Tionde luckan i julkalendern: Ur orkesterdikets djup

  • Jag bänkade mig framför galan när jag kom hem efter bokmässa och eftersittning. Tyckte att alla rätterna såg ut att vara små konstverk, såg verkligen delikata ut.

  • Jag gillar när det blir små avbrott för intervjuer med någon som diskuterar klänningar och smycke eller annat smått och gott.
   Ha en fin tredje advent du med 🙂

 1. Jag satt klistrad hela dagen och följde prisutdelning både i Oslo o Sthlm, inslag och bankett! Jätte fina klänningar, smycken och en utsökt meny! Plus strålande sång av Rufus Wainwright! Synd bara att man inte var bjuden! 😉
  Ha en trevlig 3e Advent!
  Kram

  • Ja, visst skulle det vara fantastiskt att få delta i banketten. Så högtidligt att vara där IRL, och vet vet allt kan ju hända….
   Och medhållning vad gäller kläder, smycken och mat – hade varit svårt att inte ta upp mobilen och fotografera.
   Ha en fin tredje advent du med!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *