En dag i litteraturens tecken…

Vindarna blåste och gormade så in i norden och de var så pass vresiga att vårt litteraturtält höll på att blåsa iväg. Vi fick helt enkelt flytta in eventet i min ateljé men det visade sig bli en fullträff för det kom en hel del besökare som lyste upp dagen genom att gästa vårt Litteraturevent. Första offentliga eventet i ateljén. Vi hade tre pass med läsningar och det droppade in folk under hela dagen; först ut var Joakim Larsson och Ulf Persson som berättade om sin kommande barnbok Månstret Olsson, därefter läste jag dikter ur min senaste diktsamling Ur orkesterdikets djup (Artes Liberales 2022) och sen avslutade Stina Larsson med att läsa ur och berätta om sin historiska roman Mannen ur skuggan (Boklarssons 2022). Vi bjöd på boksamtal, fika, saga, poesi och historia så det fanns något som intresserade alla. Det blev en härlig dag med många berikande samtal.

Fotografierna från mina läsningar är tagna av Stina Larsson.

Min senaste diktsamling Ur orkesterdikets djup finns på en hel del av landets bibliotek så låna den gärna. De flesta biblioteken har valt att köpa in den som e-bok, några i traditionell fysisk form och om ni som jag föredrar att läsa den i traditionell bokform så kan man ju alltid fråga om de vill köpa in den. Vill du beställa den så finns den hos några bokhandlare här i Skåne, tex Söderslätts bokhandel i Trelleborg och hos Butiken Vackra Ting i Önneköp och självklart i de traditionella näthandelbutikerna som tex bokus, adlibris och akademibokhandeln.

Må väl, läs mycket och ha en fortsatt fin dag i konstens tecken!

Christina Karlsson

8 svar på ”En dag i litteraturens tecken…

 1. Så roligt att dagen blev så lyckad. Och fint att ha ateljén att tillgå när det nu blåste så rejält.
  Tack för att du delade med dig av dagen och de fina upplevelserna.
  Vill också gratulera dig till din nya diktsamling. Ska genom en kusin se om jag kan få tag på den i Lund.
  Önskar dig nu en fin sommar och kanske kommer det några inlägg.
  Varm kram

  • Tack, det blev en dag att minnas.
   Hoppas att du får en fin sommar! Och kanske kommer det några inlägg även här, vi får se 🙂
   Kramar

  • Diktsamlingen finns tyvärr inte som ljudbok, det är en e-bok liknande en pdf som man läser på nätet.
   Kram och fortsatt fin dag/kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *