de tänkande penséerna

130417_4

Igår planterade jag penséer i krukorna utanför ytterdörren och idag får jag uppleva den lyckosamma känslan att öppna dörren på morgonen för att mötas av ett blomsterhav. Och det är ju så mycket vackrare att komma hem till levande blommor…Åh, vad det är fint med penséer! Det känns genast vårligare i luften!

Men vad betyder penséerna egentligen? På Wiki står det att penséerna härstammar från Violasläktet och att de symboliserar den fria tanken av humanistiska organisationer. Den kan liknas vid ett människoansikte och när blomman slokar ser den ut som en människa sittandes i djupa tankar. Namnet Pensé härstammar från det franska språkets intransitiva verb penser – [pɑ̃se], att tänka.

Jag ska undersöka källan närmare, ser penséerna verkligen ut som människoansikten? Vad vet ni om penséer, berätta gärna?

Nu ska jag läsa ekokritik och ha en fin dag! Kramar till er alla!

130417_5

5 svar på ”de tänkande penséerna

 1. Ljuvligt med de här söta små vårblommorna 🙂 Själv bryr jag mig nog inte om att plantera några i år eftersom vi troligtvis flyttar mitt i blomningen…fast en kruka eller två kan man ju alltid flytta med sig 🙂
  Enligt Solöga står pensé för just det här med tanke…så här står det i hennes bok:

  En god tanke skapar alltid något bra.
  Visdom: Jag har tid att tänka efter.
  Tänk igenom allt först.

  Ha en skön stundande helg och så himla kul att höra att det är bättre 🙂
  Kramar!

  • Tack vännen!
   Då passar det ju bra att ha penséer utanför dörren, att tänka efter före låter ju bra. Och det stämde bra överens med Wiki…

   Ha en skön helg du med 🙂 Kramar

 2. Pingback: Blomman Solöga – GOUSE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *