Det är ingen vanlig dag, vare sig idag eller imorgon och vem vet – kanske är alla dagar lite speciella ändå.

130808_5

Imorse dubbelkollade jag dagens datum flera gånger, bara för att vara riktigt säker på att det verkligen är torsdagen den 8 augusti. Idag är inte vilken dag som helst , det är dagen före en alldeles särskild dag. Jag tänker att det skulle vara förfärligt om jag tappat bort kollen på datumen så här i semestertider och missar första arbetsdagen på min nya arbetsplats. Min första tanke när jag vaknade imorse var  – Men tänk om det egentligen är den 9 augusti idag.

Jag vimsar runt här hemma och inreder, dricker kaffe och lyssnar på Per Gessles  – Man blir yr. Jag dricker te och läser Karin Boyes, I rörelse. ” Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som gör mödan värd!”. Jag blir lugn, lyrisk och både vemodig och lycklig på samma gång när jag läser Karin Boyes lyrik.

Hennes ord får mig att tänka på min långa färd, på den väg, och allt jag varit med om. Jag tänker på den känslan jag hade när jag som 38-åring påbörjade en 5-årig utbildning. Det var liksom ”nu eller aldrig”, det var så många känslor på en och samma gång. Och visst fanns det redan då mål och mening på färden men vägen gav så mycket mer än vad jag kunnat ana – att den precis som Boye säger – Var mödan värd. Att studera har varit en av de mest spännande resor jag gjort i mitt liv.

Sannerligen att det har varit en utmaning på flera olika sätt men med facit i hand känner jag att studierna varit värda både den tid och kraft de tagit i anspråk. Och lite tid till lär de få ta eftersom det finns en liten tenta till som jag ska bocka av innan jag går vidare.

Och det är nu, jag är i det skedet av livet då jag kommit till den punkt där dikten fortsätter…”Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.”

Jag tog steget in på en oväntad väg, en för mig outforskad väg,  jag var nyfiken och ville se vad som dolde sig bakom nästa hörn. Jag gav mig in i terrängen som förde mig till den plats där jag är idag och nu när jag kommit fram till det som en gång var ett mål inser jag att det bara är ett vägskäl, ett delmål på min fortsatta färd. Jag har valt en riktning men vad som döljer sig bakom nästa hörn får framtiden utvisa.

Men det  är dock, med sol i sinnet  och positiva förhoppningar som jag tar klivet över vägskälet och söker mig vidare in på nästa stig.

 

 

 

 

 

10 svar på ”Det är ingen vanlig dag, vare sig idag eller imorgon och vem vet – kanske är alla dagar lite speciella ändå.

 1. lycka till imorgon och på din fortsatta väg o klart att alla dagar är speciella de kommer aldrig tillbaks men det kommer alltid en ny orörd dag kramiz

  • Tackar så mycket 🙂
   Ja, jag älskar Boyes dikter. De griper verkligen tag i känslorna.

   Ha det fint! Kram Christina

 2. Jag hoppas du hade en superbra dag på nya jobbet igår! Och önskar dig stort lycka till!

  Visst är det rätt, alla dagar är väl lite speciella. Eller ska vi inte välja att tro det, livet blir ju liksom mer spännande då:)

  Ha en superskön helg!
  Kram
  Suz

  • Ja, det gäller att krydda livet med fina ord och ingredienser 🙂 Allt blir så mycket finare då!

   Ha en skön vecka! Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *