Vi drog på oss finskorna, åkte in till stan och drabbades av Monica Z feber…

130915

Vi spontanbokade biljetter till Monica Z och begav oss till Malmöcity. Filmen Monica Z är väldigt sevärd, den baseras på jazzsångerskans storslagna karriär och gripande livsöde. Filmen gör musiken rättvisa och jag tror säkerligen att Monica Zetterlunds jazz kommer att få en renässans i samband med denna filmen.

Jag har själv aldrig varit någon storlyssnare av Monica Z, kanske beroende på att hon var som mest populär långt före min tid – men efter denna filmen kommer min Spotifylista att utökas med massor av Monica Z och kanske en och annan jazzlåt till. Filmen är riktigt bra! Och musiken alldeles underbar. Miljö och kostym tar oss med på en resa bak till 50- 60talet och väcker de nostalgiska tonerna från en helt annan tid.

Och efter att ha lyssnat till tonerna kan man inte låta bli att njuta av en sakta stads vandring genom Malmö stad…

” Åh det är skönt när mitt Stockholm är grönt
sakta gå hem genom stan
En kyss sen går man sakta igen
sakta en tur genom stan

Åh det är natt och på avstånd hörs skratt
Och man går hem genom stan…..”

För visst är det något visst med sena promenader i storstäder. Jag gillar ljuden, ljusen och alla de speglingar som bildas i kanaler, fontäner och små vattensamlingar här och där. – hur mysigt som helst. Vi brukar parkera i P-huset där det finns en stor graffittivägg bara för att det är så fint att kolla in alla nya eller gamla graffittimålningar. Man märker av att det finns någon form av graffittikultur, där snygga uttrycksfulla målningar ofta får vara kvar längre än de målningar som inte är lika estetiskt tilltalande….och jag gillar att betrakta motiven som bildas på trottoaren intill väggen.

130915_3130915_1

5 svar på ”Vi drog på oss finskorna, åkte in till stan och drabbades av Monica Z feber…

  1. Joho båda kommentarerna kom fram så fint så. Ohh den filmen är jag inne på att se också, tror den är sevärd och bra =D

    Hoppas att du har en toppentrevlig söndag
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *