att bestiga berg börjar bli något av min specilité…

140501

Jag har bestigit berg förr. Olika typer av berg….höga berg. Och nu känns det som jag är där igen… Bergsklättring tär på krafterna. För tillfället är jag så vansinnigt trött att jag funderar på att chartra ett plan och flyga högt upp över de där bergtopparna. Bara hoppa, lösa ut en fallskärm och sakta med säkert glida in för landning, bara BAM! och så är jag där. Problemet är bara det att jag varken har flygplan eller fallskärm… och vägarna är för små och slingriga för att bilen ska orka, vägen är en rörig sörja – helt utan gräddfil… Jag packar snällt min väska lyssnar till Salem Al Fakir och fortsätter gå, framåt.. I just ” Keep on Walking” and aiming for the Sky

De säger att vägen är den som gör mödan värd, men nog kan man undra ändå. När himlen är mörk och grå. När solen nästan slutat skina, För att i nästa sekund Blända.  När vägen är så Sank att man måste bygga en egen…. och Hamlet i ren desperation utbrister ” Ur led är tiden! och ve att vara den som är född att ställa allt tillrätta igen”.

Och tänk om allt Trots allt visar sig vara ett spratt spelat i en Midsommarnattsdröm…det är ganska coolt ändå.. att Inse. Hur Shakespeare och Boye var Cynska,  att de kunde förutspå… Mänslighetens trivialiteter. En rosenberså med taggar, väldoft, färgpotpourri, estetik och hela köret…

men Ikväll håller jag fredag till tonerna av …Thin Lizzy. ”I’m living in a trance……and I´m dancing In the moonlight ….On the long hot summer night”

and ” I remember Paris” …Oh, I could write you paragraphs,
About my old Parisienne Days” …   till tonerna av Moore

140502

 

 

8 svar på ”att bestiga berg börjar bli något av min specilité…

 1. Hmmm. Du är kryptisk du. Men det låter som att en cyberkram kan vara behövlig. Jobbgejs? Hojta till om du vill bolla, fråga eller bara kräka av lite. Det kan alla behöva och du är lite på en ö. Kram

  • Ja, hujedamej, vad mycket det är nu. Jag är strandsatt där på min lilla ö, och nog behöver jag någon att prata med. Tack!
   Kramar

 2. Denna eviga dag på jobbet var lika tråkig som alltid, men den lystes upp av ett nytt blogginlägg. Åter igen: Tack!
  Jag hoppas du snart kommer ner på andra sidan bergskedjan!
  Jag kan rekommendera Undo, Sveriges bidrag till Eurovision.

  • Tack själv. Nu har jag lyssnat på Undo om och om igen, den är bra. Stillsam, sorgsen men hoppfull ändå.
   Vem vet, den kanske dyker upp här i ett framtida blogginlägg.
   Ha det fint!
   Christina

  • Tack!
   Hoppas jag hinner titta in på vårmarknaden.
   Ska hälsa på en nyfödd medlem i släkten och några sådana ärenden. Vi får se…
   Kram Christina

 3. Våren är underbar på sitt sätt…anar att du har mycket som ska hinnas med!? Uppförsbacke…kanske du ser att det planar ut…och att det kommer en liten nedförsbacke…där rullar det på lite grand i alla fall!
  En stor kram till dig!
  Gunilla

  • Ja, dethar du så rätt i, redan igår eftermiddag kom det en liten nedförsbacke,.
   Stor kram till dig också!
   Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *