Bästa botemedlet mot morgontrötthet är att stiga upp tidigt…

140827

Jag stiger oftast upp kl 4.00 på morgonen. Inte därför att jag är hutlöst morgonpigg utan snarare därför att jag är morgontrött och hatar stress…om jag skulle stressa till jobbet och kanske inte hinna äta frukost – då skulle jag troligtvis krevera under dagen.

När jag stiger upp tidigt hinner jag ta ett uppiggande bad i lugn och ro. Jag hinner lyssna på musik, koka ägg, göra iordning en god frukost, ögna igenom tidningen och dricka mängder av kaffe. Jag hinner känna in dagens låt, lyssna på musik och plocka in en blomma från trädgården. En liten blomma på kaffekoppsfatet, musik, levande ljus och den där lugna sköna stunden på morgonen gör att jag kan hålla kvar den där  känslan av lugn länge…

140827_2

Hösten ger sig tillkänna och när jag stiger upp klockan fyra är det bäckmörkt ute men två timmar senare har solen vaknat, det är ljust och jag ska alldeles strax bege mig…

140827_1

Om ni vill så får ni gärna gissa vilken del av tidningen jag läser noggrannast 😉 Fotografierna ger en ledtråd…

Och med detta lilla inlägg vill jag önska alla en lugn och skön dag som berikar livet!

 

22 svar på ”Bästa botemedlet mot morgontrötthet är att stiga upp tidigt…

 1. Det ligger faktiskt något i det. Jag cyklar en mil 05:20 och sedan kan jag koppla av och njuta av frukosten. Men mina kollegor tycker jag är helknäpp. Själv tycker jag det är skönt att ha det avklarat!

  Kram och god morgon!

  • O, jag önskar att jag kunde uppbåda krafter för att cykla en mil. För sådant hyser jag beundran. Själv gottar jag mig i ett varmt bad med en väldoftande badolja och under tiden händer det att jag visualiserar att jag motionerar 😉
   Ditt beteende är inte helknäppt utan snarare sunt!
   Stor kram

 2. Förutsätter att du lägger dig tidigt och är bra på att sova. Verkar skönt att vrida dygnet så där, men om jag gör så så försvinner tid med familjen och det är aldrig ett alternativ för mig. Men skönt att du hittat ett dygn som passar dig. Ses på jobb.

  • Jag är rädd för att jag sover alldeles för lite, just nu är kl 22.12, men å andra sidan så är mina barn vuxna och har flyttat hemifrån och därmed befinner vi oss i helt olika utgångslägen. Familjen är alltid viktigast oavsett. Och om mina barn fortafarande bodde hemma så skulle förmodligen all rutiner se helt annorlunda ut.

   Ha det fint! och stor kram till dig 🙂

   • Så du sover 4-6 timmar. Det hade jag aldrig klarat och jag tror inte att jag hade varit kul att ha att göra med på jobb efter fyra timmars sömn. Bäst att inte pröva (gör det ofrivilligt ibland och då är migränen där som ett brev på posten)!

    Stor kram tillbaka!

 3. Vilken underbar vana och inställning!
  Jag som ändrat min vana från att sova in i det sista på morgonen till att stiga upp 6.00 tycker 4 är galet tidigt men dina bilder är verkligen talande och mysiga.
  Hur tidigt lägger du dig?

  Kraaam

  • Hej 🙂 När jag går och lägger mig är väldigt varierande. Ibland händer det att jag somnar redan vid 20-tiden men ibland är jag vaken tills klockan slagit över 24.00… det beror lite på dagsform. Men morgonen är på något vis alltid ”helig” då har jag ”egentid”.
   Kram

 4. Jag håller med dig, morgonen är fantastisk! Jag går mer än gärna och lägger mig 20.00 så att jag kan gå upp vid 04.30. Det är så tyst, fridfullt och harmoniskt. Och att få se den svartaste natten ljusna till dag är magiskt.

  • Där sa du rätt ord, tystnaden- det är den jag söker. Här finns ett ständigt brus från bilar men just den stunden är det som tystast och det är skönt.

   Kram

  • Jag skulle nog inte kunna vara lugn och hålla alla bollar i luften om jag steg upp i sista minuten så detta är mitt sätt att få möjlighet att vakna i harmoni.

 5. Kul att du hittade till min blogg. Jag gillar också en lugn start på dagen. Dricka kaffe, läsa tidningen och bara få vara. Men jag är ingen morgonmänniska och därför jobbar jag natt. Min dag börjar mellan 8-9 om jag inte jobbat.
  Må så gott!

  • Nattjobb har jag aldrig haft, tror att jag skulle bli förvirrad av att sova på dagen och vara vaken på natten…. men vem vet man väljer sig ju vid det mesta.
   Ha det fint!

 6. Blev lite imponerad över att man kan gå upp klockan 4 för att ha jättelång vakna på morgonen tid med bad och frukost och lugn och ro. Jag är ju egentligen en morgonmänniska som gärna sjunger och tar mig en svängom i duschen, men ändå går jag upp så jag stressar ut genom dörren gärna någon minut efter jag borde

  Kam Kajsa

  • Om det fungerar så är det säkert rätt för dig, annars kan du ju prova min variant någon morgon för att se hur det fungerar 🙂
   Men fortsätt att sjunga i duschen för det är välgörande för själen.
   Ha det fint!
   Kram

 7. Intressant att se hur olika människor gör. Jag hatar att stressa så jag gillar din variant. Jag vågar inte chans på vilken del som fångar ditt intresse mest. Vilken bokstav börjar det på? K? Kram Bosse

  • Helt rätt! Du är den första som vågat sig på en gissning 😉

   Stress är förödande – mer lugn och ro åt folket! Och fler helgdagar tack 🙂
   Ha det fint! Kram

  • Fast som jag sa egentligen är jag trött på morgonen och stel i lederna men denna varianten med varmt bad och musik gör att jag kommer i form 🙂
   Ha det fint!
   Kram

 8. Som tur är har jag det så bra och behöver oftast inte skynda mig på morgonen. Men ditt sätt att möta dagen på verkar ju jättemysigt.
  Ha en skön lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *