En kväll med, Studies in Motion på Lundskonsthall

141014_44 Bilden av Lundskonsthall, så som jag upplevde den ikväll. Ur mitt perspektiv… Känner mig alltid fylld av förväntan när jag stiger in genom portarna till en konsthall…samtidskonsten visualiserar idéer av vår tid…ibland är upplevelsen som att resa till landet Narnia och bli förundrad av att så många äventyr kan rymmas på en och samma plats.  Även om man har en föraning om vad som väntar känns det som att öppna en present som är inpackad i höljen av arkitekturer och koder av öppettider och nycklar. Och jag känner mig så himla nöjd när jag lyckas passa tiden och vara där vid rätt tidpunkt. 141014_22 En tidpunkt när jag kan interagera, reflektera, undersöka och bara vara den jag är – utan att behöva konstra till det – fast å andra sidan så är jag ju alltid den jag är oavsett hur, var och när. Ibland känns det helt enkelt mer lockande och bekvämt, ni vet sådär att man gärna slår sig till ro en stund och bara njuter. Mår bra. Och konst har en förmåga att få människor till att må bra, till att fundera, analysera och se livet från den ljusa sidan även om det kan vara mörkt ibland. Konsten lyser upp och sätter guldkant på tillvaron. 141014_11 Jag var där ikväll, i egenskapen av bildlärare och kulturombud på den skola där jag arbetar… fick massor av inspiration och känner mig ”superpepp” på att åka dit med mina mentorselever… 141014_0 Vi blev till och med bjudna på absintgrön dryck som förde associationerna till impressionisterna och Paris… samtiden kommer ur historien och ur samtidskonsten kommer framtiden att blomstra… Jag känner mig nöjd och kan varmt rekommendera en guidad tur på Lundskonsthall och utställningen Studies in Motion… så Himla Fint

och bara så ni vet. Mina bilder är fotograferade och färgredigerade av mig… de visar alltså både verkliga och visualiserade bilder. Idéer om hur jag uppfattar och visualiserar delar av kvällen och utställningen för mig själv så här i efterhand…

 

10 svar på ”En kväll med, Studies in Motion på Lundskonsthall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *