Utelåst och frusen…

150120_2

– Där stod jag utanför ytterdörren. Vände praktiskt taget upp och ner på min väska, men det fanns ingen nyckel där.  Jag hade tydligen åkt hemifrån utan dörrnycklar och nu stod jag utanför min egen ytterdörr och kunde inte komma in. Vädret var snöblandat regn. En låst dörr befann sig mellan mig och värmen. Jag var inte klädd för promenad och näsan blev allt rödare av köld och där stod jag och kände mig som en mupp… Jag som hade snabbat mig hem för att skriva det där dokumentet. Jag kom snabbt på att det inte är min grej att sitta utomhus och skriva på mobilen med stelfrusna fingrar, så det projektet la jag ner. Ringde maken men han skulle sitta i möte flera timmar till. Jag kom på att dottern har extranycklar kvar i sin knippa, och att jag skulle kunna köra till hennes jobb och hämta dem… Men hon har just börjat på en ny arbetsplats och hur skulle det se ut om hennes mamma kom dit och knackade på hennes andra dag och berättade att, –  Jag är mamma till E och nu har jag glömt nycklarna hemma och är utelåst. Jag kom fram till att det nog skulle vara lite pinsamt för henne så det lät jag bli med. Därför fick jag nöja mig med att sms:a ett meddelande och be henne köra hit efter arbetstid för att låsa upp dörren och släppa in en stelfrusen mamma… Och det gjorde hon såklart gärna.

Ja, nu har jag varit med om det också. Glömt nycklarna. Varit utelåst i snöblandat regn och det var ingen hit. Jag tar och bestämmer mig för att detta var både första gången och sista gången i mitt liv som jag glömmer nycklarna. Nåja, ingen är felfri och det här skulle väl kunna hända vem som helst, eller?

Idag njöt jag av sätta nycklarna i låset, öppna dörren och stiga direkt in i stugvärmen…

 

 

 

18 svar på ”Utelåst och frusen…

 1. Det skulle kunna hända vem som helst om man har den sortens lås.Men visst är det snopet och irriterande. Är det varmt så man kan strosa omkring eller sätta sig för att fika går det väl an men snöblandat regn är inte roligt. Då uppskattar man verkligen stugvärmen!

  Ha en bra kväll!

  • Ja, det är oftast jag som ger mig iväg först på morgonen, så jag behöver inte låsa ytterdörren när jag går och då är det visst lätt hänt att nyckeln ligger kvar på sin plats 🙂

   Kram

 2. Å fy din stackare. Minns en gång för längre sen när bara de två äldsta fanns. Jag var ensam hemma med dem en morgon och skulle bara snabbt ut till kaninen i snön och ge den mat. Klädd i pyjamas. Och så låste de små dörren inifrån och fick inte upp den sen – haha. Tog en evighet att få komma in i värmen igen. Kram.

 3. I min ungdom lyckades jag och mamma låsa oss ute. Det blev till att ta fram en stege och åla in genom ett takfönster som stod på glänt. Fast då var det sommar som tur var. 😀

  • O, det var kreativt. Låter spännande att ta sig in genom ett takfönster. Det har jag aldrig gjort 😉

   Kram

 4. Men goa stelfrusna mamma ;.) Hur länge fick du vänta på din dotter? Var det timmar eller … Bra att nycklarna fanns med dagen därpå. Ha en bra dag/ kram

 5. Ja fy vad trist! Vackert skrivet som en liten novell med lyckligt slut 😉 AH jag har oxå varit där, alltså låst ute mig och inte bara en eller två gånger nej betydligt fler…så jag har ingen nyckel med mig längre utan den hänger på en krok under…:)Ha det gott. Kram Anna

  • Hmmm, det låter som en god idé att ha en liten nyckelgömma i närheten om det händer ofta. Fast inte helt inbrottssäkert, men å andra sidan – vad är inbrottssäkert…
   Kram

 6. Är ute och bloggpromenerar……och vad får jag då se här. En jättevacker bild på dig där du står.
  Men uscha för att glömma sina nycklar.
  Skönt med stugvärmen nu. Varmt och gott vill man ha.

  Varma kramar till dig.

  • Ja, nu kommer jag minsann att njuta av att komma direkt in i stugvärmen 😉 Inget ont utan att det för något gott med sig.

   Kramar

 7. Mitt i allt elände får du till ett toppenfoto på dig! Fy för att bli utelåst…det har nog hänt de flesta! Mins själv ett tillfälle här hemma…steken var i ugnen…inget vidare, men det slutade lyckligt!
  Kram, Gunilla

  • Ja jag fick roa mig med att ta selfies och fotografera snöflingor när jag stod där och väntade… Synd bara att det var snöblandat regn för jag fick inget bra foto av snöflingorna. Men det kommer säkert fler snödagar 🙂
   Och Tur att jag inte hade någon stek i ugnen 😉

   Kram

 8. Gomorron
  Så fint foto. Och fy så trist och bli utelåst, jag
  har gjort det rätt många ggr. Första gången tog
  jag mig in i garaget och fick vänta där, nu har vi
  nyckel gömd ute.
  Kramar
  AnnaMaria

 9. Ingen höjdare att bli utelåst o i kyla o snöblandat regn!
  Jag har ju en trappuppgång om det skulle hända mig ,-)
  Men då vet man vilken härlig känsla det är att fiska upp nyckeln nästa dag, precis som du kände ,-)))
  Jag hade nog åkt till dotterns jobb ändå ,-)
  Ha det fint, bilden är läcker ,-))
  KRAM Primrose ,-)

  • Nej, verkligen inget vidare. Just då funderade jag faktiskt på en trappuppgång och hur det skulle vara att stå där istället och vänta 🙂

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *