Vårens minor tär och spränger, tills det blir en explosion bestående av allt och lite till.

150427_1red

En dystopi är en mörk framtidsskildring. Motsatsen till en dystopi blir ju då så mycket ljusare och finare att vi kallar den utopi. Vi drömmer alla om att leva i vårt eget Utopia. Men hu vale för att leva i en dystopi. Ingen av oss vill leva där, ändå så är det precis det vi gör, Somliga dagar. Lever i ett dystopiskt samhälle av dåliga beslut. Dagar då himlen förmörkas av svarta moln. – Dagar då vi serveras sjukt dåliga nyheter till frukost.

När någon annan fattar besluten som påverkar vår framtid och som vi måste leva med, då känns det som om man rest rakt in i Framtidens dystopiska Skri av Fiktion.

150427_2

Idag fick jag dåliga nyheter till frukost. Jag satte kaffet i halsen och började undra. – Var går gränsen, mellan dålig medicin och dåliga nyheter? Kan gränser överhuvudtaget gå någonstans? Jo, men det är klart att det finns gränser och att de kan gå. Somliga passerar dem dagligen och andra står snällt utanför någon gräns och väntar. Jag väljer att gå framåt, det är inte alltid jag hamnar där jag planerade men jag står inte stilla och jag deppar inte ner mig över dåliga nyheter. Jag blir både ledsen och besviken men jag tar mig igenom det. Jag får en ny erfarenhet och jag lär mig något nytt… Och det finns tillfällen när jag undrar vad man ska med somlig kunskap till…just nu är ett sådant tillfälle Men jag lär mig alltid något nytt…

Imorgon är det en ny dag!

Och redan nu börjar en helt ny sekund som jag kan forma nästan som jag vill…

<3

Utgångspunkten är vissna blommor och dåliga nyheter…

och det ska jag förvandla till något bra

”Let the Show Begin”

<3

 

150427

 

 

19 svar på ”Vårens minor tär och spränger, tills det blir en explosion bestående av allt och lite till.

 1. Helt underbar or lek; – på allvar – med Dystopia och Utopia – som motpoler. Ett personligt minne från en tid då livet förändrades markant för mig dyker upp: Gör ditt Utopia så gott det går …en droppe i havet mot riktiga katastrofer, men …
  Var det Susanne Alvengren som sjöng en sång om det kanske …
  Positiv ton i valet du gör… Christina!

  • Att bli arg och bitter tar ju bara onödig energi så jag kämpar på att vara positiv men det är inte lätt när man får sin uppsägning med de sämsta villkor pga att jag är anställd sist. Om det inte vore för att jag känner ett ansvar gentemot eleverna och deras utbildning så hade jag gått hem och aldrig mer gått dit. Men då skulle ju eleverna drabbas…..
   Kram

 2. En gång trodde jag på ett liberalt och ganska fritt samhälle var det bästa av världar. Nu tror jag mig förstå att den liberalism som i tanken är fin inte kan bygga ett starkt och bra samhälle. Statens grepp måste tyvärr hårdna och man måste staka ut vägen på ett tydligt sätt. Den här decentraliseringen av viktiga funktioner som till exempel skolan är förödande för hela samhället. Skolan måste förstatligas. Det värsta är att det verkar som om politikerna helt tappat greppet. Utopia finns i tanken hos människor men det räcker inte.

  • Jag brukar också tro på människan och dennes goda frihet att ta bra beslut. Möjligheten till företagsamhet, lönsamhet och privata alternativ…men hela denna situationen som jag hamnat i känns som att leva i en anarki… Om det inte vore för att jag känner ansvar gentemot mina elever och deras utbildning/betyg hade jag stannat hemma för resten av terminen.
   Ha det fint!

 3. Anarki är nog en korrekt beskrivning på samhället. Jag känner så och förmodligen allt fler.
  Håller på Dig och önskar en fin dag!

 4. Jag är en natulig optimist, men ingen tidsoptimist .Lägger alltid till några minuter extra för att slippa stress. Många människor mår dåligt i dagens samhälle.
  Ha det bra!

 5. Att ta något som vid första anblicken verkar vara dåligt och göra det till något bra är ett suveränt angreppssätt. Och många gånger visar det sig att det där som verkade vara så doligt i själva verket ledde till att allt så småningom blev så mycket bättre.

  Önskar dig en suverän dag!

  You Rock!!!

  • Jag försöker att tänka så, kanske kommer det något riktigt gott ur allt detta till slut. Hoppas det 🙂

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *