Vintern har landat…

151122_1

Snön faller och vi dricker starkt kaffe och jag köper hem blommor och snön faller och allt är bara fint och bra och snön faller och den smälter och det blir slaskigt och grått och det blir skymning och telefonen ringer och samtalet tar en märklig vändning och mina cirklar rubbas och för en kort stund känns det återigen som om tiden är ur led och världen en smula galen och jag tar ett djupt andetag och skakar mina fjädrar och låter vattnet rinna ner på golvet och ut genom dörren och jag känner mig inte det minsta förvånad över att vintern är på väg och jag blir en smula bekymrad och glad på samma gång eftersom det trots allt finns så otroligt mycket fint och vackert oavsett och även om världen där ute är galen så känner jag tacksamhet över den lilla världen som vi har skapat och i den lilla världen är livet fint trots att kylan sveper in som stora Mårran över landskapet och vinden viner ”the Winter is Coming” och jag blir provocerad och bestämmer mig för att bryta mot skrivnormen och skriva en gigantiskt lång och förvirrande feljusterad mening bara för att saker och ting stör mig och i denna kontext kan jag skriva precis som jag vill och allt detta bara för att vintern är på väg där ute i den stora världen och här inne i den lilla världen väljer vi ut godbitarna ur vintern och bestämmer oss för att om vintern nu ska komma då transformerar vi den en smula tills den blir hanterbar och tillräckligt estetiskt tilltalande för att bli likt drömmen om en alldeles underbar bal på slottet  *

Må Väl <3

151122_2

 

 

12 svar på ”Vintern har landat…

 1. En precis likadan kaffekanna med tillhörande koppar står hos svärmor och kanske står den snart här hos oss. Trevligt att ni använder den.

  Kram och god morgon!

  • Ja, jag har nyligen fåt dem av pappa som ska flytta till ett mindre boende och jag tror att det är farmors koppar från början… Hursomhelst minns jag dem från ett skåp där de stor till prydnad när jag var liten, vem vet min man och jag är kanske de första som verkligen använder kopparna. Porslin är ju till för att användas och inte för att stå gömd i ett skåp….

   Kram

 2. Det går lika fint att läsa så här och är inte alls störande tvärtom eftertänksamt och roligt sätt att förmedla sin provocerade framkallade budskap inom kontexten som kaffekoppen eller var det kannan fylls med kaffet som skänkes upp i kopparna dricks och bokstäverna finner sig i orden hej vintern så du kom nu du ok då välkommen själv skottade jag bort snön från min balkong igår en gång skrev jag så här på min blogg och satte ut punkt komma o de andra tecken under och inbjöd de att sprida sig nu rullade jag upp för en närmare titt på kaffekannan och koppen för något kom ifatt mig i hjärnan samma form men i annan färg finns kanna och koppar här och står tillsammans i glasskåpet
  tack för inspirationen och veckan som kom är här kram

  • Vad fint att du gillade min jättelånga mening…. jag kanske blev det trots allt lite läsflyt även om skrivreglerna blev satta på prov 😉

   Ha en fin kväll!
   Kram

  • Jag har en förmåga att nörda in mig på att testa olika sätt att skriva …. och även om man inte ska upprepa och så kan det trots att fungera utmärkt i somliga sammanhang 😉

   Kram och ha en fortsatt fin kväll!

  • Härligt 🙂 Då måste jag ha fått till det med läsflytet ändå på något vis trots att jag bröt en del normer och regler på vägen 😉

   Kram och ha en fin fortsatt kväll!

 3. Jag tänkte inte alls på det att där inte fanns några skiljetecken utan bara på hur bra texten till mig förmedlade en känsla av att mota den stora Moran och göra ett tryggt bo här hemma. Samtidigt som oron tränger sig på. Tror att min mamma har liknade koppar och en kanna. Men jag har aldrig sett dem användas. Det är verkligen trist.
  Kram

 4. Ja, det är nog Morran som var på besök. Men kan hon inte stanna ett tag? Detta eviga regnande mitt i vintern, även i norrländska mörkret, är inte kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *