Ordförande i Galleri KVIS styrelse

140916_1

Ni kanske minns att jag för cirka en månad sedan beskrev en känsla av att ha fjärilar i magen. Då kandiderade jag till posten som ordförande i Galleri KVIS. Uppdraget som styrelseledamot har jag haft under flera års tid. Nu har jag blivit vald till ordförande i Galleri KVIS styrelse. Därav min bloggtystnad de senaste dagarna.

Jag kände att jag själv behövde landa i vetskapen och känslan innan jag börjar skriva och prata om mitt nya uppdrag. Jag känner mig naturligtvis tacksam, hedrad och glad för förtroendet. Jag brinner för konst och jag brinner för kultur. Konst är en form av språk och uttrycksmedel för kommunikation. Konst förmedlar såväl känslor som idéer.

Att vara ordförande är en helt ny erfarenhet för mig. En erfarenhet som jag ser fram emot och kommer att ta mig an efter bästa förmåga och jag är inte ensam eftersom arbetet sker tillsammans med en konstintresserad styrelse. Jag har massor av idéer om hur konst- och kulturlivet skulle kunna utvecklas i kommunen där vi bor och jag engagerar mig i Galleri KVIS därför att jag anser att det är av stor betydelse att det finns ett galleri på orten där jag bor. Ett galleri där såväl stora som små, amatörer som etablerade konstnärer kan få möjlighet att uttrycka sig. Ett galleri är som en mötesplats som inkluderar och erbjuder massor av samtalsämnen utifrån den konst som visas. Att ta en tur in på Galleri KVIS kostar inget men ger så mycket tillbaka med tanke på att  de föremål som visas erbjuder massor av inspiration, funderingar och samtal.

Jag brinner för konst och kultur, av den enkla anledning att jag upptäckt att det finns en oerhörd potential av må bra kraft i att skapa och ta del av konst. Konst och kultur är på något vis det kitt som sammanfogar det samhälle vi människor lever i. Desto mer kunskap vi skaffar oss om bilderna och konsten, desto mer lär vi oss om den verklighet och visuella kultur vi lever i.

Nu är jag nyfiken på er läsare, brukar ni besöka gallerier? Vad tycker ni isåfall är viktigast att mötas av när ni kommer in på ett galleri? Och ni som inte brukar besöka gallerier, vad skulle krävas för att ni skulle ta den där lilla extra rundan in på ett galleri? Skriv en kommentar och berätta…

Må Väl och ha en alldeles underbar dag <3

Christina Karlsson

 

 

 

 

24 svar på ”Ordförande i Galleri KVIS styrelse

 1. Så roligt Christina! Stort Grattis till ordförandeskap-et. Nu får du en dimension till i skapandet!
  Jag besöker gallerier och utställningar, men jag har inte tänkt något särskilt på vad jag förväntar mig mer än att se och känna det som bjuds där inne, ibland går jag in utan att veta vem som ställer ut, ibland för att se just den konstnärens..
  En prat med konstnären själv gillar jag, passar på att ställa frågor och ibland blir det en kommunikation om motiv, känsla, tekniken och ibland danser intrycket till .. framför allt blir jag inspirerad. Konsthistoria och konstkunskap har jag väldigt lite av …. är än så länge mer en upplevare … Lycka till!

  • Tackar så mycket <3
   Ja, det här uppdraget ser jag fram emot. Nog blir det en utmaning men samtidigt fyllt av konst, kultur och spänning 🙂

   Kram

 2. Hjärtligt grattis till ordförandeposten!
  Förstår att du brinner för det.
  Jag besöker inte gallerier.
  Det kanske finns i min by men då utmärker det inte sig.
  Inget jag lagt märke till i vart fall.

  Kram och ha en härlig helg!

  • Tack så mycket <3
   Min första utmaning blir just det här att vi ska utmärka oss så att alla i kommunen inser att det finns ett galleri och att det är roligt att ta sig dit.

   Kramar och härlig helg!

  • Vad spännande att du varit ordförande, vilken typ av förening var det i? Här lär det bli mer än att bara lyssna eftersom jag redan är web-ansvarig, uppdaterar hemsida, fb och sköter bokningar….och nu tillkommer ytterligare en del men det ska blir spännande.

   Ha det fint!

 3. Grattis till ordförandeskapet som jag tror du kommer att klara galant!

  Jag besöker ofta gallerier och konstmuseer men har inte funderat på vad jag förväntar mig. Oftast är det i alla fall en speciell utställare som lockar men det händer också att jag tittar in på måfå.

  Kram och trevlig helg!

  • Tack så mycket! Jag håller tummarna för det där med galant men det lär bli framtiden som får utvisa hur det går. Känns dock bra när folk tror på en, så Tack!

   Kram och fin helg!

 4. Grattis till ordförandeskapet! 🙂

  Jag besöker sällan gallerier, och vet inte vad som skulle locka in mig? Kanske en vernissage med snittar och vin… 😉

  • Tackar 🙂

   Men vet du vad då bör du komma förbi när jag har vernissagen någon gång, jag bjuder alltid på vin och något gott tilltugg 😉

   Kram

 5. Ett stort grattis till ordförandeposten! Jag är övertygad om att det kommer att passa dig jättebra!
  Jag går inte så ofta gallerier eller konstmuseer. Jag slinker ibland in om jag ser utifrån att utställningen lockar mig eller om jag möjligtvis ser något i dagstidningen. Jag gillar ”installationer” – att olika konstnärer använder olika formspråk på en och samma gång. Det kan vara foto, målad konst med olika tekniker eller med levande material som blommor och grönt. När jag och maken var på din utställningen, så var det just blandningen av olika installationer som tilltalade oss. Dina kaffekoppar på bild och i verkligheten var så fint! <3
  Spännande Christina!
  Kram, Gunilla

  • Åh, Tack vad glad jag blir!
   Kul att du fortfarande tänker på min utställning…kanske är det snart dags för mig med en ny variant av kaffekoppspoesi för att skapa balans och lugn i tillvaron.
   Nog ska det bli spännande att sätta fart på Galleri KVIS 😉

   Ha det gott! Kram

 6. Ett varmt och stort GRATTIS till ordförandeskapet. Tror du passar utmärkt för detta uppdrag.

  Gallerier och konst besöker jag sällan faktiskt.
  Jag borde Värkligen ta mig mer tid för detta….men men.

  Kramelikram från mig

  • O, tackar så mycket 🙂
   Härligt att du tror på mig 🙂
   men du målar ju själv så jag är övertygad av att du skulle få massor av inspiration av att besöka ett eller annat galleri lite då och då…men jag förstår det där med tiden. tiden kan te sig lite tunn ibland 🙂

   Glada kramar!

 7. Så härligt, grattis! Jag brukar ALDRIG se på bildkonst i hemlandet (Sverige/Finland). Men i Estland besökte jag KUMU och det var riktigt fint. Konstverken väckte känslor, minnen och insikter hos mig som jag fortfarande bär med mig. Kan det bli bättre? Galleria- de få jag har besökt har bara haft några få verk, till salu. Alla verk var av samma (modern) stil och dyra förstås. Jag kan tänka mig att ett galleri med lite större utbud och varierande stilar, samt naturligtvis någorlunda hög kvalite kunde tilltala mig. Och att man känner sig välkommen att komma in och bara titta i lugn och ro när man känner för det.

  • Tackar 🙂
   Härligt att du fortfarande har kvar känslan av ditt galleribesök i Estland. På vårt lilla lokala galleri kan priserna variera väldans mycket. Men det finns stor chans att hitta ett estetiskt kvalitetsverk till ett överkomligt pris…. Ja, vad man nu menar med kvalitet kan ju variera. Men om man tycker om konstverket och det är av en hållbar beständig kvalité, då tänker jag att det är kvalitét 🙂

   Ha det gott!

 8. Jag besöker gärna gallerier, även om det inte blir så där väldigt ofta. Det som för mig dit är antingen att jag läser om det och tror jag skulle gilla det, eller att jag passerar något som ser spännande ut. Så mitt svar blir att det är viktigast för att fånga mig är presentationen… antingen via annons, tidningsartikel, folder som delas ut eller helt enkelt fin skyltning utifrån sett…. 😉 Svårare än så är jag inte att fånga! 😉 Skulle absolut fångas av ditt spännande skapande om jag passerade…

  Lycka till med ordförandeskapet!

  • Å, Tack! Vad kul att du skulle stannat upp och besökt min utställning 🙂 Ett av mina mål för galleriet är nämligen att locka fler besökare och uppmärksamma människor om att det finns ett galleri på orten där jag bor 🙂

   Ha det fint!

 9. Vad kul för dig. Stort GRATTIS! 🙂 Efter vad jag läst och sett på din blogg är jag säker på att det där är något som skulle passa dig som handen i handsken. Du verkar vara gjord för att inspirera andra och jag uppskattar nästan alltid personer som brinner för kultur av olika slag. Dessutom har jag alltid haft ont av när de börjar med att skära i den biten när kassan är skral.
  Jag har gått på många museum och rört mig inom de ”kretsarna” utan att vara någon expert på området. Jag uppskattar när vissa saker kan kombineras. Som när de ställer ut tavlor av både kända och okända talanger på fik, hotell och andra platser där det rör sig folk. Visst stör sig säkert gäster på mannen som nästan hoppar ner i knät på dem när de sitter och fikar. 😉
  Ska bli spännande att se vilka nya planer du kommer att försöka förverkliga. Hoppas det är ett bra team runt dig.
  Bossekram

  • Tackar så mycket 🙂 Ja, det här ser jag fram emot!
   Du har helt rätt i att det är viktigt med att bra team, och nog hoppas jag på att det ska fungera bra med samarbete och allt sådant där. Massor av happenings kommer det i alla fall att bli, tänker jag 🙂

   Ha det fint! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *