Romeo och Julia på den kungliga teatern i Köpenhamn

160417

Romeo och Julia som balett är något av det mest passionerade och vackra man kan se på en scen. Min man och jag begav oss till Köpenhamn för att njuta av detta magiska Shakespearedrama, tonsatt av Sergej Prokofjev och koreograferat av John Neumeier.

160417_5

160417_1

Jag har läst Romeo och Julia, sett dramat som teater, film och som opera men att se dramat som en balett var en ny upplevelse som visade sig bli av det mest angenäma slaget. För det första så bara älskar jag Prokofjevs tolkning. Musiken är alldeles underbar och i denna kombination med kroppar som rör sig i balettpositioner koreograferade av Neumeier förmedlades mängder av känslor och passion. Helheten fulländades med scenografi och kostym. Att dessutom få njuta av denna konstupplevelse tillsammans med mannen i mitt liv och i en fantastisk vacker arkitektur med anor från 1700- talet fick mig att må så himla bra att det fortfarande känns som om jag befinner mig på ett moln.

160417_6

Min man och jag var på plats i god tid för att få höra introduktionen före föreställningen och kan ni tänka er att vi blev mäkta överraskade när vi fick höra att Danmarks drottning Margerethe skulle gästa kvällens föreställning. Drottningen fyllde år och ville fira sin kväll med att se baletten eftersom hon fascineras av balett och beundrar koreografen Neumeier.

160417_4

Drottningens balkong var estetiskt tilltalande, dekorerad med olikfärgade rosor och jag kan föreställa mig att det måste ha doftat alldeles underbart att sitta på en balkong kantad av färska rosor. Ni förstår nog att jag inte kunde låta bli att ta ett fotografi när drottningen och prinsen gjorde sin entré. Alla i publiken reste sig upp för att visa kungligheterna respekt och detta med att resa sig upp varje gång kungligheterna gick in på sin balkong, upprepades efter varje paus. Efter föreställningen som fick stående ovationer fortsatte festligheterna med att alla gäster på teatern sjöng den danska  gratulationssången för drottningen. Hennes närvaro blev sannerligen en stämningshöjare. Min man och jag satt ungefär i mitten av salongen och vi hade gott synfält över såväl scenen som drottningens balkong.

160417_2

Upplevelsen fick mig att känna det som om jag strålade liksom de magnifika kristallkronorna och jag har en stark känsla av att jag under kommande vecka kommer att sväva fram som på moln…

Avslutningsvis önskar jag er alla fina dagar!

 

18 svar på ”Romeo och Julia på den kungliga teatern i Köpenhamn

  • Ja, det var sannerligen en magisk afton…så magisk att jag somnade med ett leende på läpparna.

   Allt gott till dig du fina <3
   Kram

 1. Vilken underbar kväll! Romeo och Julia är fantastisk och jag minns att jag såg den på stadsteatern i Malmö. Kul att drottningen och prinsen fanns på plats.

 2. Vilken trevlig helg som du haft. Förstår att du har njutit. Köpenhamn är en härlig stad.
  Kul med nya besökare. Du får ha en fortsatt trevlig tisdag.
  gun

  • Ojojoj vad veckan rusat på, och förvandlats till torsdag, så jag får önska dig en fortsatt fin torsdag.

   🙂

 3. Vilken underbar kväll Christina! Guldkantad och glittrande på alla sätt och vis. Vilken skön känsla att bära med sig in i en ny vecka och jag hoppas att du kommer att stråla och sväva dig genom veckans alla dagar. 🙂

  Jag vill också passa på och tacka dig ofantligt mycket för dina fina ord om mina bilder. Du anar inte hur varm jag blir inombords av att höra att du tycker om dem. Dina ord om att ställa ut dem på galleri får mig att le stort och känna mig oerhört ödmjuk. Jag vet inte om mitt självförtroende är där ännu men kanske får ditt lilla frö och fina ord mig att våga mer, tro på mig själv och min röst. Tack snälla rara Christina för att du lyfter och ger så mycket.♥

  Ta hand om dig du strålande kvinna!

  Kram Lotta

  • Hoppas det, för du är verkligen en fantastisk fotograf <3 Jag tycker om din blogg och dina bilder visar att det finns en fin personlighet med blick för det vackra bakom kameran.

   Önskar dig allt gott, du fina bloggvän!

   Kramar

 4. Ni njuter ser jag, så kul att vara där samtidigt som Danska Drottningen och Prinsen.
  Klart att du passade på att ta ett foto.
  Mycket bra foto av dig och din man oxå ,-)
  Det är inte så dumt att kunna fota sig själv ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *