Konsten att uppleva konst…interagera och skapa en helt ny konstupplevelse

160614

Det är sannerligen en konst att leva. Utan liv – ingen konst. Utan konst – inget liv. Livet är konst och konst är liv. Och ibland är det en konst att ta sig tid att besöka de konstutställningar som finns i närområdet. Häromdagen tog en av mina kollegor och jag oss tid att besöka Malmö Moderna konstmuseum. Bilden ovan är min konstnärliga tolkning av vårt besök sett ur mitt perspektiv, sammanfattat och återgivet som en helt ny berättelse med en redigerad bildmix från vårt besök.

Pågående utställning triggar fram otaliga tankar, funderingar och samtalsämnen kring livet, utvecklingen och framtiden. Min vän och jag gick omkring där inne i vår egen lilla konstvärld tills dess att personalen kom och meddelade oss att det var stängningsdags. Med tanke på att där finns så mycket spännande konst att bearbeta så kommer jag med största sannolikhet troligtvis snart bege mig dit för att bearbeta intrycken ytterligare…så fortsättning följer…

Må Väl!

 

20 svar på ”Konsten att uppleva konst…interagera och skapa en helt ny konstupplevelse

 1. Hoppas du får en underbar semester!
  Konst är härligt, och visst är konst livet ,-)
  Jag är dålig på att gå och titta på konst som andra skapat, tyvärr!
  Har varit någon gång bara.
  Njut nu och härlig bild du skapat, och vi får se vad som kommer näst ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Tackar, Nu jobbar jag en hel vecka till. Vår sista arbetsdag är dagen före midsommarafton. Gissa om jag längtar efter semester? Just nu är det bara drygt med timlånga möten och packning överallt, plus att vi ska packa eftersom att hela skolan ska flytta…..
   Att ta sig till konsthallen med en kollega gjorde min dag! Dagen blev så mycket ljusare 🙂
   Kramar

 2. Tack för tipset. Jag var nästan på väg dit för någon dag sedan men det blev inte av. Nu får jag set till att komma till skott. Utan konst vore livet mycket konstigt…

  Kram och trevlig helg!

  • Ja, konsten är på något vis den där kryddan som driver en framåt oavsett vad som händer.

   Kram och ha en fin vecka!

 3. Ja, det var ett bra tag sedan jag var på konstutställning! Men jag har ett önskemål om att åka till Värmland och gå på L Lerin och M Persbrandt utställning. Det lockar mig verkligen! Du beskriver dina upplevelser så fint och förstår att du vill tillbaka.
  Vad skönt med semester…jag har allt några veckor till…men jag har ändå börjat räkna ned.
  Må så gott!
  (Har ändrat min e-post.)
  Kram, Gunilla

  • Lerin, gillas!!! Persbrandt som konstnär vet jag inte så mycket om – googlade nu i samband med din kommentar och kom fram till att det låter spännande med utställningen de har tillsammans. Tack för tipset 🙂
   Semester. Jag är kompledig idag och har tre arbetsdagar kvar – sen semester 🙂
   Kramar!

 4. Tack för tipset. Vi ska till de trekterna i sommar så då blir det kanske ett besök. Undertiden måste jag ta mig i kragen och ge mig iväg till moderna museet.
  Kram

  • Blir det MModerna så ställ in dig på en annorlunda upplevelse. Men intressant och tankvärd.

   Kram

 5. Det finns många människor som inte har fallenhet eller behov att uppleva konst. Och ofta kan det vara mycket bra människor, stabila och rejäla. Om du har några tankar kring detta läser jag det med intresse!

  • Hmmm, det här var en lite mer filosofisk fråga. Människor är olika och det är just det som gör oss människor unika. Oavsett om man gillar konst eller ej så är jag övertygad om att det är en konst att leva och tackla livets alla prövningar. Jag är inte uppvuxen med konst eller i någon vidare kulturell familj, (dock i en familj av kreativa småföretagare) så jag känner väl en del av de människor som jag tror att du syftar på. Ofta har de människorna andra intressen. Mina morföräldrar de är/var mycket rejäla människor men de har nog aldrig besökt en konstutställning, men trädgården som de hade när jag var liten tex, nu när jag tänker på den inser jag att den var deras konstverk. Ett konstverk som var både estetiskt tilltalande och gav mat på bordet. För mig handlar konst om såväl estetik som nya idéer och möjligheter att ifrågasätta och undersöka. För mig har konstintresset kommit att bli en livsstil som påverkar min hälsa i positiv riktning. Att alla människor har helt olika förutsättningar och intressen är jag helt införstådd med och hyser all respekt för. Men jag kan inte förneka att det bor en konstnär i mitt hjärta som brinner för att sprida kunskapen om konstens egenskaper, kanske beroende på att konsten berikat mitt liv så oerhört mycket.

   Men som sagt att alla är olika, befinner sig i olika stadier i livet med olika intressen och fokus i sina liv – det är ju det som gör oss människor unika. Om vi alla vore helt lika skulle det nog vara ganska trist… Jag tänker att olikheter är just människans styrka.
   Långt svar på en klurig fråga… skulle kunnat skriva ännu mera i frågan men nöjer mig såhär…

 6. Livet i sig kan vara en konst och konsten kan också vara livet, nästan som din förklaring. Men jag lägger till ordet ”kan” men det är nog inte alls nädvändigt…
  Tack för besöket här. Och jag ser fram emot fler besök i konstens värld med dig.
  Kram!

  • Ja, det har du rätt i – för mig är livet konst – vice versa – men, så är det inte för alla – livet kan vara en konst och kan vara liv. Allt kan givetvis vara på massor av andra sätt och vis också.

   Tack för dina ord!
   Ha en fin dag och vecka!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *