Godmorgon världen, har du tid idag?

160708_44

Dagarna går alldeles för fort och jag har hamnat i någon form av sommarsvacka, som möjligtvis kan liknas vid någon form av mellanrum. Att hålla balansen i ett mellanrum känns en smula ostadigt och vanskligt.

Året består på något vis av en hösttermin och en vårtermin medans sommar och vinter bara svischar förbi i full karriär. Tiden är på något vis alltid central hela tiden oavsett var på året man befinner sig. Det finns alltid så mycket jag vill hinna med och nog hinner jag med en del men inte allt och kanske är det inte meningen att man ska hinna allt man vill?

Kanske kan livet liknas vid en sport där man alltid tränar för att bli starkare och för att springa snabbare; samtidigt som man förväntar sig att mer styrka och en snabbare tid ska ge mer tid tillbaka även om det inte är vidare logiskt att tro att man kan jaga mer tid vare sig genom att springa eller softa?

Tiden är på något vis en storartad konstant som pålitligt rör sig i samma takt oavsett vad som händer. Ibland förvånas jag av tidens förmåga att vara totalt oberörd inför stora händelser. Tiden tar ingen hänsyn genom att vänta in den som är långsam, tiden tar ingen hänsyn genom att springa i förväg och bana vägen, men tiden är en pålitlig konstant och vi kan alltid säkert veta att den rör sig i exakt samma tempo, år ut och år in. Oavsett vad som händer. Tiden finns och vi måste alltid förhålla oss till den tid vi har. Oavsett vad som händer. Ibland känns det som i dramat om Hamlet när han gav uttryck för att, Tiden är ur led och att det är ett ve, att vara den som är född att ställa allt tillrätta igen…

Grejen är den att det går sällan att ställa tillrätta. Om något gått galet, finns det en anledning, och att försöka ställa tillrätta blir bara att återställa en situation som inte fungerade eftersom den ledde till att något blev galet. Min tes är att om något gått galet då krävs förändring, nya tag, nya idéer och framförallt förmåga att släppa taget om något gammalt och rostigt som skaver; våga släppa taget för att blicka framåt och skapa något helt nytt med hjälp av de erfarenheter man har med sig i sitt bagage; ibland är människor rädda för förändring och då består oftast problematiken. Förändringar kan vara enkla eller komplicerade; det beror helt och hållet på vad det är som ska förändras. Ibland har vi människor dock olika uppfattning om vad det är som behöver förändras och då är det svårt att komma fram till en gemensam förändring som känns bra för alla…

160708_22

Sommarsvacka eller ej? Ljus är alltid starkare än mörker. Och blommor är som små konstverk och jag mår alltid bättre av blommor. Köper blommor med mig hem och njuter av att insupa atmosfären i trädgårdens väldoftande vrå, bland rosor och lavendel. Livet blir så mycket finare från den blommiga sidan…

Var försiktiga där ute i den stora världen, må väl och ha det fint!

Christina Karlsson

22 svar på ”Godmorgon världen, har du tid idag?

 1. Ja tiden är en konstant följeslagare.
  Den går med oavsett man vill eller inte.
  Ibland känns det som den rusar så snabbt att jag bara vill skrika stopp och emellanåt går den så långsamt att jag vill speeda upp den, ändå går tiden i samma mak hela tiden, det är bara min känsla som säger annat.

  Hoppas du får en fin helg och kan njuta av varje litet ögonblick av tiden.

  Varm Kram

  • Tack, detsamma! Hoppas att vi båda får njuta av varje ögonblick och att vi slipper tänka på att tiden går.

   Kram <3

 2. Ja, tiden går så otroligt fort! Tyckte nyss att sommarlovet stod för dörren men insåg just nu att mitten av juli inte är långt borta. Då är det lätt att känna en svacka och jag funderar på om jag tar vara på tiden tillräckligt väl…

  Hoppas din lördag blir fin även om solen inte gör oss sällskap…

  Kram

  • Åh, känner du också av det där? Stressen att kanske inte hinna med allt under sin semester, sommaren är alldeles för kort….

   Ha det fint! Och njut av helgen!
   Kram

 3. Spännande perspektiv om tiden. Jag valde förra veckan att ta av mig mitt armbandsur för att lite starkare känna av ledigheten. Förvisso har jag jobbat lite också men det kändes som om tiden var mer min när den inte kontrollerades. Kramar Liza

  • Tiden, tiden, tiden. Per Gessle sjunger att den är en galning med banjo och ibland är jag villig att stämma in. Men nog är den fin ändå, tiden – så länge vi har tid lever vi.

   Kram och fin helg!

 4. Jag känner,att ju äldre jag blir, ju fortare går tiden!
  Fast här i Wales har vi ingen sommar att njuta av direkt, mer grått och regnigt de senast dagarna.
  Ha en fin söndag!

  • Ajdå, tänk om det är därför min tid rusar – jag blir äldre….. så kan det vara 😉

   Ha det fint! Kram

 5. Härliga bilder på dig.
  Så bra du skriver om ”tiden”
  Tiden räcker inte till,sommaren försvinner så fort, vi är hemma och bara väntar ja vi gör ju roliga saker med hundarna ,-)
  Jag gör inget, men hinner inget.
  Tänker att jag har ju hela dagen på mig, så helt plötsligt är det kväll.
  Men njuter av alla blommor det gör jag.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, plötsligt är det kväll och man har inte hunnit allt….
   Tur att det finns blommor och lite annat <3

   Ha det fint! Kram

 6. Känner igen mig i dina tidstankar. Nu på vår roadtripp kännd det på ett sätt som om v lämnat tiden och lever i ett melanrum. Vilket är en ganska trivsam känsla i alla fall tt tag. Här finns inga andra måsten än att försöka komma fram till dagens mål. Vilket i dag var Skövde.
  Kram

  • Roadtripp låter spännande 🙂
   Hoppas att ni sov inomhus inatt när det regnade som om himlen hade öppnat sig.

   Ha det gott! Kram

 7. När något går galet så beror det oftast på att man gjort fel och bör göra om och göra rätt men undvika att göra som vi första gången gorde. ??

  Kram ❤

  • Ja, så kan man också säga det. Problemet är bara att det ofta är flera inblandade när något går galet och alla har olika uppfattning om vad som är rätt….

   Kram!

 8. Intressanta tankar om tiden! Ja, tiden är konstant även om upplevelsen är att tiden ibland går långsamt, ibland fasligt fort. Det bästa med tiden… och som jag brukar tänka är att det kommer alltid ny tid. Tiden går…men i samma ögonblick kommer ny tid! 🙂
  Så fin du är där i gräset…med dina blommor! <3
  Kram, Gunilla

 9. Jag tror att bakom och ovanför tiden finns evighet. Vi människor (och djur) ”doppas” i tidens ström när vi lever för att förändring inuti oss kan ske. Jag har blivit väldigt inspirerad av Michael Endes bok Momo.
  Även i Djungelbarnet som jag nyss läste beskrev författarinnan hur tidens gång var annorlunda (långsammare men ändå snabbare) i djungeln där de levde utan klocka och stress. Man plågades inte av tiden där som det kan vara i vårt samhälle.

  • Ibland räcker det att titta på gammal film för att fascineras just av att tiden gick långsammare, på svartvit film både rör sig och talar människorna mycket långsammare än vad vi gör idag. Känns som att normen då var ett helt annat tempo än det vi har idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *