Jag har lyssnat på Lalehs, Work; non-stop och repeat

160924_mix

Jag har tillbringat tre dygn på en vacker plats just där skogen möter sjön. Helt utan uppkoppling och dator. Jag gissar att min beskrivning hittills låter lugn och behaglig. Men, dygnen har varit allt annat än lugna med tanke på att vistelsen varit arbetsrelaterad och praktiskt taget inneburit 3 dygns non-stop arbete helt utan någon egentlig paus.  Bilden ovan är ett litet bildkollage från de tre senaste dagarnas lägerskola. Det har varit tidvis fint och bra, men extremt tröttsamt.

Nu känns det gott att vara hemma! Idag har jag först några smågrejer som måste fixas och därefter ska jag bara njuta lördag och ha det bra. Tänkte dock bjuda lite underhållning i form av en experimentell egenproducerad stop-motion film. Jag håller nämligen på sätta mig in i hur redigeringsprogrammen i min nya jobb-Mac fungerar, då jag i min nya arbetsroll måste arbeta i Mac-miljö istället för PC. Det tar tid att växla… bild- och filmredigeringsprogram fungerar till viss del liknande men innan man finner rätt kommando växlar minuterna snabbt om till timmar som tas direkt från min fritid. Söndagsnöjet de senaste två helgerna har varit att framställa den här korta lilla filmen, och som sagt så får ni ta det för vad det är; ett trevande litet experiment med verktyg som numera känns lite mer hanterbara.  Och jag måste erkänna att det var en fin upplevelse att sitta där i mitten av vår örtaträdgård  och skapa en liten Sensommardans…

https://www.youtube.com/watch?v=SE1yjSHXE4Y

 

Må väl och njut av livet!

Christina Karlsson

 

18 svar på ”Jag har lyssnat på Lalehs, Work; non-stop och repeat

 1. Förstår precis vad det innebär för om ett par veckor åker jag på lägerskola till en liknande plats. Kommer att bli tre synnerligen intensiva dagar! Oftast väldigt roliga ja, men nog är man trött när man kommer hem…

  Hoppas helgen blir avkopplande och fin!

  Kram

  • Ja, man är sannerligen fullständigt utmattad. Jag fick dock en underbar lördag med många glada skratt och en heldag med dottern min.

   Ha det gott! Kram

 2. Jag förstår att du är trött nu! Lägerskolor tar på alla krafter. Har upplevt ett antal under mina år som lärare. Roligt men krävande!
  Tack för din film. Jag har sett den två gånger och är helt fascinerad öve rhur du kan få till det.
  Undrar vilket bild och redigeringsprogran du har. (Bara nyfiken att lära mig mer )
  Och visst tar det tid och kraft att sätta sig in i nya saker.
  Din målning överst är jag väldigt förtjust i. Den talar tilll och med mig.
  Önskar dig nu en vilsam söndag.
  Och du! Laleh gillar jag också.
  Kram!

  • Tack, vad kul att du gillar filmen!
   Till denna filmen har jag använt 570 fotografier som jag tagit med en av skolans Ipads. Jag har gjort filmen i Imovie som finns för Mac.
   Personligen föredrar jag Windows Movie Maker för PC, eftersom jag är van vid det programmet.

   Kul att du också gillar Laleh, jag tycker så mycket om hur hennes texter talar direkt till en själv och sådant man går och grunnar på.

   Ha en fin söndag kära bloggvän!
   Kram Christina

 3. Har lite för taskigt nät för att kolla filmen…

  Tre dagar utan internet har jag också testat. Inte ett dugg rogivande, mer enerverande. Men då hade å andra sidan en stor orkan dragit fram som lämnade oss helt isolerade från omvärlden…

  Laleh är duktig! 🙂

  • VAd synd att du inte kan kolla in filmen. Kanske bättre tillfälle till uppkoppling kommer så småningom.

   Ha en fin söndag!
   Kramar

  • Visst hade det funnits möjlighet att koppla upp sig men det fanns ingen tid med tanke på lägret… och nog kan det vara gott ibland att ta ett brejk.

   Kram och fin söndag!

 4. Åh vilken underbar bedårande film du gjort!
  Jag blev rörd, gick rakt in i själen på mig ,-)
  Det låter som om du nu behöver koppla av, den första raden lät som poesi, jag hann tänka att du bara njöt i fulla drag,
  Ser att jag missat mycket här hos dig!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)
  Måste se din film en gång till ,-)

  • Åh, Tack <3 Vad fint att du tycker om min lilla film... och det stämmer så väl att jag behöver lite lugn och det fick jag igår...men några dagar till skulle jag inte tacka nej till. Vill så gärna skriva klart den där dikten som du skriver att du anar... den finns härinne någonstans och väntar på det rätta tillfället.

   Önskar dig en finfin söndag!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *