Snön faller och världen fylls upp av dess kristaller!

– Nu är den här!

Vintern har anlänt. Snön faller och hela världen gnistrar av snöflingekristaller.

Varje liten snökristall är unik, och ingen är den andre lik. Snö är estetik.

Snön faller och jag skyndar mig hem bara för att kasta mig på marken och göra årets första snöängel.

Stannar upp och fotograferar. Fruset vatten. Fruset vatten som bildats till små, men mycket vackra iskristaller som sakta dalar ner på min svarta bil, bara för att förevigas på ett fotografi.

Självklart så är det inget vidare när vägarna fylls av snö, när snön blåser runt så man knappt kan se ut genom rutan, när vägarna blir hala och isiga, när fingrarna nästan fryser till is och man själv förvandlas till en snögubbe när man ska skotta fram bilen på morgonen, men vadå, snön har så otroligt många fina egenskaper. Jag önskar innerligt att snön stannar kvar över helgen så jag hinner ge mig ut och leka, göra fler snöänglar och fotografera mera!

Hur är vädret hos dig, och vad tycker du om snö?

Må väl och njut av livet!

Christina Karlsson

12 svar på ”Snön faller och världen fylls upp av dess kristaller!

 1. Jag njuter av att det är vinter istället för slask och is. Att det blir ljusare för var dag gör också att det känns lättare. Vi har haft två fina dagar här i Stockholm. Snö på morgonen men framåt lunch har det klarnat upp och solen har visat sig.
  Kram och trevlig fredag.

  • Låter härligt! För oss som inte brukar ha så mycket snö på vintern gäller det att passa på att njuta!

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

 2. Här är det rejäl vinter, massor av snö och mycket kallt.
  Jodå nog tycker jag att det är vackert med snö men samtidigt så avskyr jag vintern, de månader som manar mig att som björnen gå i ide.
  Nu när solen visar sig och ljuset kommit åter känner jag att det i alla fall finns hopp om vår även om den dröjer hos mig.

  Kram och ha en superfin dag!

  • Uppe hos dig har det ju redan varit vinter länge och är så mycket mer vinter än de få dagar vi får här nere i Skåne, så jag kan förstå om man tröttnar på kylan när det är så utdraget.

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

 3. Soliga vinterdagar är underbart! Älskar verkligen de olika årstiderna. Att det är kyligt och nyper lite i kinderna är okej. Men om det samtidigt blåser nordliga vindar, då stannar jag inne! Det klarar inte mina leder av! Så jag har faktiskt hållit mig inomhus i tre dagar nu på grund av det.
  Fina bilder på dig! <3
  Hoppas att du hinner njuta lite mer skånevinter!
  Kram Gunilla

  • Tack! Jag håller tummarna för att snön åtminstone är kvar över helgen så jag kan ge mig ut och fotografera mera. Och när jag tittar ut genom fönstret nu ser det hoppfullt ut. Vita flingor faller utanför fönstret.

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

 4. Här har Kung Bore verkligen visat sig från sig sämsta sida den här veckan . . ..snö/kyla/olyckor/inställda tåg m m!!! Nej nu vill vi inte ha mera snö och våren får gärna komma!!! Idag lite sol och takdropp. . .sååå vi kanske ändå går mot våren!!! 🙂
  Trevlig Helg
  Kram/Miranda

  • Ja, visst finns det massor av nackdelar….men jag envisas med att betrakta allt det vackra. Och Våren, den är ju trots allt snart här 🙂

   Kram och fin helg!
   Christina

 5. Härliga kristallbilder!
  Regn i södra Spanien, bra för vi har lidit av torka länge nog.
  I UK är det totalkaos p g a snön, så lite lättare i Spanien.
  Ha en bra helg!

  • Du är för härlig. Befinner dig på olika platser allt som oftast, så nu är det Spanien som jag förstår det?

   Ha det toppenfint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *