Konsten att leva ett liv… i konstens tecken

Varje dag är en ny dag, en ny verklighet fylld av nya möjligheter. Gårdagen är historia, morgondagen är framtid och nuet är vår verklighet. Den här hösten känns otroligt spännande och jag lär mig något nytt varje dag. Mitt arbete som lärare slukar visserligen upp den mesta av min tid, men den tid som återstår använder jag omsorgsfullt för att verkligen fullt ut kunna leva min dröm i konstens tecken.

Jag är engagerad i konstlivet på orten där jag bor, och driver tillsammans med Galleri KVIS styrelse ett av Sveriges personligaste och enligt mig finaste konstgallerier. Utställningsperioderna varar oftast över två helger, så var tredje helg är det vernissagemingel och dags för mig att fotografera och uppdatera galleriets hemsida. Gårdagens vernissage bjöd mig på en vacker och inspirerande promenad genom en utställning med Olika landskap.

Jag gillar de där inspirerande samtalen som uppstår på galleriet. Samtal om konsten, teknikerna och livet i allmänhet.

Min lördag rymde så mycket mer. Äntligen en lördag då både jag, Anders och kidsen var lediga på samma gång. Robin tog tåget ner från Karlskrona, Emelie körde hit från Lund och vi ställde till med en liten familjekräftskiva med massor av godsaker och fina samtal om höstens många olika projekt.

Uppspelt som jag är/var så glömde jag att ta med familjen ut på den obligatoriska trädgårdsrundan. Jag som skulle visat upp de fina solrosorna som står i full blom. Jag tycker att solrosen är en fascinerande, glad och magnifik blomma.

Sist men inte minst så bjuder mitt bokprojekt på massor av spännande utmaningar. I kommande vecka ska jag få hjälp med att infoga layouten till bokens omslag i ett program som jag saknar, men som är kompatibelt med hur tryckeriet vill ha det. Målet om att boken ska kunna lanseras under hösten 2018 står kvar, och jag är i full färd med att skapa en hemsida för detta projekt. Ska jag ro det här i land så gäller det att sätta fart. Mer info följer i kommande inlägg.

Må väl och njut av sensommarens fägring!

Christina Karlsson

 

 

 

18 svar på ”Konsten att leva ett liv… i konstens tecken

 1. Kan tänka mig att det både är engagerande, intressant och energifyllt med galleriet. Men också mycket arbetet. Men är det något man brinner för så blir arbetet många gånger en glädje. Väldigt roligt att galleriet är så omtyckt och jag kan öfrstå varför.
  Önskar dig all lycka med bokprojektet och ser fram emot att du berättar mer.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram!

 2. Vad mycket spännande det händer just nu. Jag gillar ditt tänk och uppdelning av livet. Inte konstigt att du glömde de småväxta solrosorna. 😉 Det fanns en tid då jag mätte solrosor för att se om det kunde bli nytt rekord. En mäktig blomma som jag blir glad av.
  Familjemys har vi haft här med. Det känns tomt efter att inte få se/träffa/göra något med någon dotter efter att vi lämnat på flygplatsen igår.
  Lycka till med bokprojektet. Se bara till att du inte tar på dig för mycket. Någonstans finns tyvärr alltid en trist grå gräns och gränd där någon okänd står med en ”boxhandske”. Det är bättre att slutresultatet blir som du tänkt dig – även om det skulle rulla iväg till 2019. Men visst orkar vi små människor mer när vi sysslar med sådant som inspirerar oss.
  Septemberkramar från Bosse och Wisby

  • Du har så rätt, jag har en förmåga att hasta iväg och vilja allt på en gång….det är ju så mycket man vill hinna med i det här livet. Men jag tar ett steg i taget och det är precis som du säger – bättre att det får ta sin tid och blir bra, än att man hastar fram något man inte blir nöjd med.

   Kram

 3. Att samlas med de man håller närmst, det är det allra finaste. Så är det berikande att ha sinnet öppet för allt det vackra omkring. En och annan solros får gärna finnas med där bland. Solrosor blir man glad av! 🙂
  Lycka till med bokprojekt. Spännande!
  Solig septemberkram!

  • Ja, när barnen blir vuxna och flyttat hemifrån träffas man ju inte lika ofta och då uppskattar man tiden tillsammans extra mycket <3

   Kram

 4. Låter härligt att ni kunde samlas till en kräftskiva.
  Familjen är grunden och med en så fin mentalitet kan det inte bli annat än bra.
  Härliga solrosor och vad spännande att ditt bokprojekt fortskrider.
  Varmt lycka till med hela höstens alla event och åtaganden.

  Kram och ha en fortsatt skön afton!

 5. Låter så spännande med ditt bokprojekt! All lycka till med det! Inte konstigt att du glömde bort solrosorna! 🙂 Den där skaldjurstallriken med annat gott på ser verkligen inbjudande ut! Mysigt!
  Kram Nilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *