Lägger livspussel, funderar och lever en dröm i ett berg-och dalbaneliv

När jag talar om berg-och dalbaneliv handlar det ofta om de där komplicerade delarna som ger sig tillkänna på olika sätt. Ni vet de där stunderna då det tidvis kan kännas som om murarna är högre än någonsin, när man blir sjuk, överhopad av arbete som aldrig tar slut, när en anhörig blir allvarligt sjuk eller när saker och ting känns orimligt komplicerade. När det känns så brukar jag finna styrka genom att relatera till konst. Konst bygger på kontraster och desto starkare kontrasterna är, desto effektfullare sägs resultatet bli. Trösten i detta tänk blir således att när det IRL känns orimligt mörkt då kan det vara gott att veta att när vändpunkten kommer då blir det så mycket ljusare, ja kanske rentav självlysande. Berg-ochdalbanan rör sig både uppåt, nedåt, sakta och i ett rasande tempo.

När jag talar om livspussel tänker jag på människans förmåga att ständigt lösa problem. Vi fixar, arrangerar och gör vårt bästa för att övervinna hinder och svårigheter vi möter på vägen. Vi pusslar oavbrutet för att sammanfoga de där små pusselbitarna på ett sätt som gör att helheten blir starkare, håller samman och vi pusslar för att försöka skapa de bilder vi föredrar att se och leva i.

När jag talar om att leva i drömmen, då handlar det om att blicka framåt, att lyssna till sina inre drömmar och mål. Det handlar om att skapa strategier som hjälper en att sortera sina drömmar och förstå vilka man ska ta på allvar och hur man kan skapa strategier för att nå de drömmar som känns mest angelägna. Somliga drömmar kanske mår bäst av att bara få vara drömmar, men andra typer av drömmar är sådana man mår som bäst av att förverkliga. Begreppet dröm kan tolkas lite olika beroende på vilken betydelse och vilka värderingar man tillför drömmen. En dröm kan ur det perspektivet vara ganska abstrakt och därför är det viktigt att noga definiera och konkretisera vad man innefattar i den dröm man vill leva med och i.

Vad tänker du om drömmar, livspussel och berg- och dalbaneliv?

© Christina Karlsson

 

12 svar på ”Lägger livspussel, funderar och lever en dröm i ett berg-och dalbaneliv

 1. Jag tänker nog på att leva mitt liv så gott det går, uppfylla drömmar, även om jag måste vänta lite för att mycket annat kommer mellan så kickar jag i gång och gör det jag önskar så gott det går ,-))
  Ha det jättefint
  KRAM från mig Primrose ,-)

 2. I det stora hela tänker jag som du. Det som skiljer sig åt är att jag numera är pensionär och därmed upplever jag inte någon arbetsbörda relaterat till anställning och arbetsuppgifter. För övrigt känner jag väl igen mig i din alldeles utmärkta beskrivning! Jag tänkte faktiskt härom dagen på att skriva ett liknande inlägg, men hamnade i en återvändsgränd. Kanske jag gör ett nytt försök…
  Jag gillar när du skriver om livet!
  Kram Gunilla

  • Tack <3
   Spännande att vi tänker i liknande banor <3
   Då får jag kanske snart följa dina tankar vidare på din blogg...
   Ha en fin dag!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *