Hällåkra skulpturpark

Hällåkra vingård är en trivsam plats som ligger mitt ute på Söderslätts skånska mylla. Vi har länge varit nyfikna på vingården, men det var först nu i samband med att konstnären Joakim Larsson skulle ha en guidad visning av sina skulpturer som vi kom till skott. Samtliga skulpturer som visas i parken ingår i konstkonceptet det Ofattbara. Skulpturparken är vackert belägen omgiven av friska, vackra rader av vinrankor, där finns en örtagård, rabatter med blommor och träd.

Miljön är som sagt riktigt skånsk, hemtrevlig och estetiskt tilltalande.

Här kan man slå sig ner utomhus vid borden som står placerade intill stora träd som skyddar mot den skånska vinden, samtidigt som man blickar ut över skulpturerna i parken och vinrankor i rad, så långt ögat når. Jag prövade ett av gårdens röda viner, maken valde alkoholfritt alternativ, vi åt Hällåkraboeuf och efter maten svart kaffe med lavendelskorpor som bakas på lavendel från trädgården. Maten var delikat, vinet smakade bra och personalen supertrevlig. Miljön är avslappnad och vi fick till och med sällskap av gårdens hund som kom och hälsade på oss.

Hällåkra vingård erbjuder god mat, dryck och framförallt spännande konst med skulpturer att förundras över. Skulpturerna ingår i konceptet det Ofattbara och konstnären heter Joakim Larsson.

God mat, dryck och konst i en avslappnad och trivsam miljö på landet.

Må väl och njut av sommaren som passerar <3

Christina Karlsson

14 svar på ”Hällåkra skulpturpark

 1. Så här i sommartider är det ju extra trevligt att besöka en plats som innehåller olika delar. Att både se konst, äta och smaka god dryck som är egenproducerad!
  Ser riktigt mysigt ut!
  Kram Gunilla

  • Mat, dryck och kultur tillsammans med nära och kära. Ja, mycket bättre än så kan det knappast bli…

   Kramar

 2. Vilket trevligt besök och med både guidad visning och god mat i fin miljö- konstnären kände jag inte till men har nu vidgat mina kunskaper och läst på.
  Tack för tipset och besöket med fina bilder.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *