Famntaget i Smygehamn…

Haikudikt sid 63, ur Våra andetag andas haikusommar.

Besökte Smygehamn och hälsade på den här vackra skulpturen. Hon njuter av solen, havet och vindarna där hon står och sträcker sig mot havet. Skulpturen heter Famntaget (1929-1930) och konstnären Axel Ebbe.

Famntaget, av Axel Ebbe.

Igår var det solsken, men hon står där i ur och skur, och oavsett väderlek ser hon alltid ut att njuta av skulpturlivet. Hon är förtjusande! Det sägs att det är skådespelaren Uma Thurmans mormor som stått modell till skulpturen. Oavsett vem som stått modell så finner jag denna plats och skulptur inspirerande.


Famntaget är omgiven av en cirkelformad väldoftande lavendelrabatt.

Har du varit i Smygehamn någon gång?

Må väl och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson


9 svar på ”Famntaget i Smygehamn…

  1. Smygehamn… eller Smygehuk… nu blir jag tveksam! Vilket är vilket? Vi har i alla fall varit på den sydligaste platsen ett par gånger, men något minne av den vackra statyn har jag inte!
    Minns också att det var en mysig hamn där, kafé och små butiker. Minns jag rätt?
    Kram Gunilla

    • Har du varit på den sydligaste udden så har du varit där. Skulpturen kan lätt missas om man inte vet att man ska leta efter den, den står på en höjd bakom ett buskage och blickar ut över båthamnen.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *