Minnet av en ikonisk kulturpersonlighet kommer alltid att finnas kvar <3

Episk förebild

briljant estetik, drömlik

Sara Danius

<3

Sara Danius (1962- 2019), en ikonisk kulturpersonlighet har alldeles för tidigt lämnat jordelivet. Hennes minne kommer att leva kvar genom de spår och avtryck hon lämnat i vår historia. Sara Danius, professor i estetik och litteraturvetenskap, litteraturforskare, ledamot av Svenska Akademien 2013 – 2017 och dessutom innehavare av rollen som Akademiens första kvinnliga ständige sekreterare.

<3 Christina Karlsson

6 svar på ”Minnet av en ikonisk kulturpersonlighet kommer alltid att finnas kvar <3

 1. Visst kommer Sara Danius att finnas med oss i våra tankar och på olika sätt. Minns så väl en föreläsning av henne. Tror inte jag missade ett ord.
  Och många och fina avtryck har hon lämnat.
  kram!

 2. Ja, Sara Danius kommer att finnas med i våra tankar långt framöver. En stark kvinna som har gjort ett stort avtryck – hon kommer förhoppningsvis bli omnämnd i olika sammanhang även i framtiden.
  Så till något helt annat… idag har jag skrivit om Wabi sabi på min blogg. Om vad wabi sabi är och om ”haiku-ögonblick!” Jag tog mig friheten att länka till dig beträffande haikudikter, för det har jag lärt mig ifrån dig. En ren tillfällighet att jag började läsa om wabi sabi och därmed fann ytterligare en gemensam nämnare, beträffande ett gemensamt intresse för japansk konst och visdom.
  Må gott!
  Kram Gunilla

  • Hon kommer troligtvis att bli en ikonisk förebild för många.

   Vad gäller länken så blev jag innerligt glad för den fina texten och länken till mig. Tack <3

   Må gott!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *