Nystädat kök…

Solen lyser in genom fönstret, det ligger en vit duk på bordet och jag inser att jag kommer att sakna det här köket. Vi har själva byggt hela alltet, valt ut inredningen, rev ut det gamla, och bar in det nya, monterade skåp, kaklade och tapetserade. Jag och dottern skruvade ihop skåpen, maken och sonen skruvade upp dem på väggarna, maken kaklade och jag fogade, våra vänner hjälpte oss att lägga golvet, mamma och Kenne spikade upp innertaket och nu ska vi flytta. Jag inser att det finns en hel del i det här huset som jag kommer att sakna. Huset vi ska flytta till har många fördelar, men inte lika fint kök som vårt och jag kan inte låta bli att låta tankarna fara fram och tillbaka. Vad har vi gett oss in i? Hujedamej för spontaninfall och tänk om …

Nystädat kök och ett litet stilleben med ägg, kålrabbi, olivolja och oregano.

Fast å andra sidan så kommer vi att få en alldeles vidunderlig utsikt, en skog på promenadavstånd och plats för en ateljé. Livet på landet. En era i våra liv passerar… Livet är fyllt av möjligheter, vi vänder blad och påbörjar ett alldeles nytt kapitel…

Vår nya utsikt.

Må gott och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

20 svar på ”Nystädat kök…

 1. Köket är vackert ,-) Så fint! Alla minnen som finns med det. Jag förstår dig! Det är sorgset …det kommer att bli svårt att lämna. Det är för att ni har trivts så bra och älskat allt. Jag vet,
  Fina bilder och kålrabbi är ju ett konstverk i sig själv ,-)) Läckert.
  Härlig utsikt från ert nya hem ,-) Ni kommer att trivas och jag tror ni kommer att tycka att ni gjorde rätt som vågade satsa på något nytt, spännande, många år framför er att njuta ….. Svårast är ”Nu” när ni ska lämna. Lättare när ni lämnat ,-)
  Ha det jättefint! Varm Kram Primrose ,-)

  • Tack för dina fina ord!
   Ikväll har jag planerat hur det ska se ut i ateljén och då känns det ju spännande…

   Kram och fin helg

 2. Var sak har sin tid och jag kan förstå att du kommer att sakna det fina köket. Samtidigt så har ni möjlighet att göra ett fint kök i det nya huset, fint fast på olika vis!

  Kram

 3. Köket är jättefint men det är den nya utsikten också. Var sak har sin tid och det kommer säkert att bli fantastiskt. Och ett nytt kök går alltid att fixa. Lycka till med allt.
  Kram

  • Tack. Ett kök finns där ju såklart men i helt annan stil än den vi har här…och såklart fint på sitt vis.
   Kramar

 4. Du håller väl inte på att få kalla fötter? 🙂 Kan du inte ta med dig köket på ryggen? 🙂
  Tänk om det var möjligt att ta med det bästa från varje boställe, liksom trevliga grannar. Var sak har sin tid. Det är mysigt ibland att tänka tillbaka och diskutera livet då. På alla ställen finns det för och nackdelar. Jag tror det nya kommer att bli perfekt. Vilka möjligheter och vilken vy från hemmaplan. Det kommer att bli kanon Christina.
  Kram och trevlig helg.
  Ps. När börjar ditt sommarlov? S slutar inte förrän tisdagen den 16.e.

  • Tack för din kommentar, jag tar dig på orden då det inte var så länge sedan du o S flyttade till rosornas ö. Att få lite kalla fötter är nog bara normalt, idag känns det som rätt beslut igen och jag ser fram emot äventyret.
   Mitt sommarlov känns avlägset…är mitt uppe i betygsättning och än finns det en hel del betyg kvar att sätta. Men jag tror att det börjar den 19:de, dvs dagen före midsommarafton…gissa om jag ser fram emot det 🙂
   Ha en riktigt härlig helg!
   Kram

 5. Kollar in i din blogg ibland och ser att flytt är på gång. Det sägs ju att ingenting varar för evigt. Lycka till med flytten och nya stället!
  /Rose

 6. Inte konstigt att du blir tveksam. Att avsluta och lämna är oroligt men ……. det kommer bli bra. De dagar du sedan längtar tillbaka så kan du sätta dig och titta ut över utsikten …….den är underbar.

 7. Väldigt spännande att flytta men det ger också många tankar år olika håll. Visst kommer du att sakna ert kök och säkert en hel del annat som finns i ”väggarna” i ert nuvarande hus. Men en flytt ger också många nya möjligheter.
  Ljuvlig utsikt och fint att här följa årstidernas skiftningar.
  Kram!

  • Tack! Möjligheter är precis vad vi ser i det nya boendet, det ska bli så himla spännande 🙂

   Kram

 8. Så roligt att få blicka in i ditt hem! Förstår att du kommer att sakna ditt ljusa kök – särskilt då ni tillsammans med övriga familjemedlemmar har lagt ned så mycket arbete på det! Med tiden kommer ni sätta en ny prägel på ert nya hem och du vet ju varför ni föll för det nya huset. Läget och plats för en ateljé! Ska bli kul att få se lite mer av er ny bostad. När går flyttlasset? Juli?
  Kramar.

  • Tack! Ja, det ska bli spännande. Flyttlasset går dock inte förrän i månadsskiftet juli/augusti så vi har sommaren på oss att ta packa och ta farväl.
   Ha en fin vecka!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *