Back in business

Semestern är över och jag har en hel arbetsvecka bakom mig. Nytt läsår innebär nytt schema och på årets meny finns svenska, bild och form, bild, bild special, design, estetisk kommunikation, digitalt skapande och gymnasiearbete. Många ämnen men samtidigt de ämnen som jag brinner mest för. Jag ser fram emot kommande läsår och det känns gott att arbeta på en skola mitt i city. Älskar närheten till Malmö stads blomstrande kulturutbud och ser fram emot att ta med eleverna på studiebesök.

Veckan har varit intensiv och mer intensiv lär den bli den närmste tiden. Sommarvärmen har anlänt och sociala medier svämmar över av sol- och badbilder. Något sådant blir det inte för min del med tanke på allt som ska fixas inför flytten. En del av arbetet är rogivande men en hel del är mest galet jobbigt. Att rensa på vinden känns som ett evighetsprojekt. Maken har kört flera lass med säckar av gamla grejer och möbler till tippen. En del av grejerna har vi skänkt till en välgörenhetsförening som arrangerar loppis för att få in pengar till sin verksamhet. Tidvis har det blivit spännande möten med sådant som jag trodde vi hade slängt och sådant som jag rent av glömt bort. Jag steg upp tidigt för att hinna rensa undan så mycket som möjligt innan det blir för varmt. Vinden blir nog närmare 40 grader nu mitt på dagen, så det kändes otroligt skönt att duscha av sig för en stund sedan. I skrivande stund har jag slagit mig ner i paviljongen för att koppla av med två isglassar och ett stort glas kallt vatten. Rosen på fotografiet står i en kruka alldeles intill mig. Min plan är att sitta här och ta igen mig en bra stund till för att buffra krafter till nästa lilla packningsprojekt.

Ja, det här var lite om hur min helg ser ut för tillfället. Hur spenderar du din helg?

Christina Karlsson

28 svar på ”Back in business

 1. Fullt upp, fullt ös, lugna stunder och flytt så har du det och nu du är i gång med jobb och flytten.
  Du är på din bästa plats förstå jag i din roll på skolan.
  Min helg som veckan som gått i lugnets tecken och det är gott!
  Trevlig helg Christina!

 2. Vad många ämnen. Förstår att de ”drar” åt ditt håll. Studiebesök som är planerade med ”hjärtat” kan bli minnen för livet.
  Jag skulle inte vilja byta med dig just nu. Så du får ingen hjälp av mig på ”bastun” i huset. Om det inte är för mycket tidsbrist kan det finnas tid för ”fynd” och sköna överraskningar bland allt kvarglömt.
  Glöm bara inte att göra det du skrev om. Ta pauser. Drick mycket.
  BosseKram

  • Tack <3
   Ja nog är det full fart....pust. Fynd har jag gjort, fann dotterns guldsmycken som hon fick i doppresent och det var ju fint för det hade jag inte väntat mig. Vi trodde att de hade försvunnit.
   Må gott!
   Kram

 3. Fullt ös och en rivstart så en flytt på det! Dina ämnen låter så roliga och inspirerande och helt i min smak! Själv undervisar jag i svenska bild och engelska. Jag har alla lektioner i åk 5 men det känns helt okej. Själv tycker jag att både svenska och engelska är två ämnen som är perfekta att kombinera med bild vilket jag gör så ofta det går!

  Kram och god lördagskväll!

  • Jag älskar mina ämnen…känns kul med så många bildämnen och visst passar det utmärkt att kombinera med svenska.
   Nu ska allt bara klaffa med flytt och uppstart i skolan…

   Må gott! Kramar

 4. Låter som du har det rätt bra, men värmen du nämner är inte så kul ja det finns massa att rensa …helgen har varit stranden god mat o sällskap så inget att klaga över 🙂 kram å fin måndag

 5. Det var många ämnen och jag förstår att det är ”dina” ämnen! Du verkar trivas på skolan och har lite tankar och planering framåt om olika studiebesök. Då är det ju bra att skolan ligger centralt.
  Ja, så mycket det innebär med att flytta! Förstår att ni passar på att rensa ut.
  Är den nya bostaden något mindre? Kommer ni att måla och tapetsera om? Eller bara att flytta in!
  Ja, man ska ju bo in sig… sedan kanske det blir förändringar.
  Kram Gunilla

  • Det nya huset är lite större men planerat på ett helt annat sätt. Vi flyttar rakt in så småfix med tapeter och sådant får komma efterhand.
   Garaget ska ju iofs byggas om så det hoppas vi att det blir gjort så snart som möjligt….bilder kommer så småningom.

   Må gott! Kramar

 6. En flytt kräver ju mycket och ni har ett helt hus att gå igenom och ni har bott här länge och hunnit samla och spara en del grejer. Klokt att gå upp tidigt och rensa innan hettan tar vid. Låter som skön återhämtning att njuta i paviljongen en stund.
  Så roligt att det känns bra inför skolstarten och med de ämnen du verkligen brinner för.
  Här har det varit en bra helg men i mitt tycke väl varm för att orka göra så mycket dagtid. Men vi har träffat vänner på picknick vid vattnet och i njutit av sköna dagar med god mat och vänner.
  Önskar dig en bra vecka.
  Kram

  • Ja, nog är det varmt…kvavt som bara den. Idag har det varit något svalare och lite regn, men mer regn behövs, bara det inte regnar medans vi flyttar våra grejer 🙂

   Må gott kram

 7. Läser och ser fina bilder hur du tar farväl av ditt hus, så fint, mycket vackert.
  Sommarlovet har gått fort för er som jobbar, vilken värme.
  Så skönt det låter där du sitter nyduschad med glassar och vatten ,-)
  Fin blomma ,-)
  intressanta ämnen.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, det hade varit gott med några veckors ledigt till så att jag hade hunnit med flytt och allt det där före terminsstarten…

   Må gott!

 8. Ja en flytt betyder en hel del slänga/rensa/ge bort/sälja innan man har kommit ner i högarna! Ofta finns det kvar saker som skulle ha slängts redan i förra flytten. . .!!! 🙂
  Lycka till och Trevlig Helg!
  Kram

 9. vad många elever som måste vara glada som har dig i så intressanta ämnen. Jag har själv jobbat specialpedagog med inriktning handledning till personal i förskola /skola och vet att din arbetsbelastning kan vara stor. men du verkar ha energi och ork.

  • Tack, vad fint med förståelse. Det är mycket jobb, samtidigt som jag trivs med det mesta 🙂 Gör mitt bästa för att hålla energin uppe 🙂
   Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *