I höstens vagga

vandraren söker

diktens komposition

i markens mylla

vandraren söker

diktens komposition

i parkens mylla

regntyngda grå moln

sluter sig kring land och stad

solrosen blomstrar

den nakna jungfrun

utanför trädgården står

påminner om vår

*

Söker poetiska strofer, skriver haikudikter, läser, promenerar, träffar vänner, går på konstutställning, jobbar och jobbar lite till…. Landar i höstens vagga och drabbas av tillfällig förvåning när jag tror att de lila blommorna är krokusar som ju alltid blommar på våren. I själva verket visar det sig att den lilafärgade krokusliknande blomman är en giftig höstblomma, Colchicum, som tillhör släktet tidlösa och kallas för naken jungfru.

Christina Karlsson ©

24 svar på ”I höstens vagga

 1. Vackert och ingen mänsklig varelse äter nakna jungfrun, jag stoppade i går några Darwin-tulpaner i jorden, la över den fina jorden runt komposten, några fjädrar följde med från fågeln som krockade med det stora fönstret… sorgligt för maken flög omkring och sökte efter maken…

  • Att den inte ska ätas förstod jag efter lite googlande…fint med Darwintulpaner. Och vad synd om fågeln som krockade med fönstret…de små liven.
   Kram

  • Tack, ja nog är hösten i full färd med att göra entré. I år tycker jag att det känns skönt med höst….vet inte riktigt varför men så är det.
   Kramar

 2. Vackra dikter och dito bilder! Den nakna jungfrun kände jag inte till! Blir lite nyfiken på dess namn.
  Må gott!
  Kram Gunilla

  • Jag har inte häller lagt märke till den tidigare, har nog bara trott att det är krokus som blommar vid fel tidpunkt och så visar det sig att det rör sig om en egen art som ju är väldigt lik krokusblomman.

   Må gott! Kramar

 3. Vilken underbar bloggrubrik. Du verkar ha det riktigt bra såhär en bit in i hösten.
  Aha! Min fantasi har lett mig till höstkrokusar. Nu fick det sin förklaring.
  Höstkram, Bosse

 4. Vackra bilder på hösten. . . men här har vi haft varmt och soligt och några verkligen härliga sensommar dagar! Bäst att njuta så länge man kan eftersom annat väder är på gång!
  Ha det så bra!
  Kram

  • Tack. Hösten bjuder på ett varierande väder, ena dagen sol och kyla, andra dagen regn och blåst, men fint är det oavsett.

   Må gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *