En helg är ett andetag…

Mörkrets breder ut sig längs med årstidens rand. Det är mörkt när jag vaknar på morgonen och när jag kommer hem på kvällen är det för att landa i skymningens hand.

Solnedgången är vacker men mer fri tid skulle vara fint att nå. Tiden finns överallt omkring oss men har en förmåga att förvandlas till en bristvara som aldrig räcker till och kanske är det just därför tiden upplevs som attraktiv. Vi människor har alltid en förmåga att vilja lite mer. Hösten känns tyngre än vanligt…

En äldre person, en av mina nära och kära i en tidigare generation har nyligen lämnat jordelivet och även om det var väntat så känns det oväntat och svårt att ta in. Tid önskas. Tid för att minnas och tid för att sörja.

Och mitt i denna märkliga och sorgsna höst står dörren på glänt för allt det solsken som trots allt lyser in från andra sidan av sorgens röst. Idag vankas det lördag med tid för andrum, tid för en mild morgonrocksmorgon med kaffe i soffan blickandes ut över slätten och därefter vankas det tid för att följa en examenshögtid som universitetet valt att arrangera via zoom, sen blir det tid för möten med goda vänner och säkerligen en hel del annat smått och gott.

Ta vara på tiden och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

14 svar på ”En helg är ett andetag…

 1. Även om en bortgång delvis är väntad så blir det ändå sorgligt och ledsamt. Jag tror helt enkelt aldrig att man kan förbereda sig för sorgen.
  Visst är tiden en bristvara så jag är minst sagt tacksam för att jag bara arbetar halvtid detta läsår. Skillnaden är enormt stor!

  Kram och god helg

 2. Att en nära lämnat detta liv är tungt och många tankar kommer. Och det helt oavsett om detta är väntat eller ej.
  Tiden är knepig och svår att få grepp om . Jag är så glad att jag valde att gå i pension när jag var 61 år och därefter ”ha ägt” min tid. Tiden kommer ju inte tillbaka. Men innan dess vet jag att jag ville så mycket och försökte prioritera vad jag ville lägga min tid på. En hel del skalade jag bort och det hjälpte mig en bit på vägen.
  Önskar dig en skön helg där du fritt kan göra det du vill- Mer eller mindre fritt.
  kram

  • Ja, det blir tomt när en person lämnar.
   Det låter klokt att gå i pension tidigt för att få tid med allt det där andra man vill göra.

   Må gott! Kram

 3. Det är en konst att inte vilja ha mer, att vara nöja med att ”bara” vara.
  Tid att vara ledsen färdigt är viktigt. Så man kan bli glad igen. Ofta, mitt i sorgen, förundras man över hur tydligt det är att nya fönster öppnas.
  Hoppas du finner många fina stunder mitt i nuet.
  Kram till dig!
  Mia

  • Tack, det har du rätt i. Fina stunder i nuet, jo men visst finns det fina stunder i varje dag….
   Må gott! Kramar

 4. Även om bortgången var väntad så kan man aldrig förbereda sig på vad det innebär . . . för sorgen är lika stark oavsett åldern för det är ju en älskad person som försvinner!
  Ha en fin helg!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *