Inleder operasäsongen med Sound of music

Årets första besök på Malmö Opera.

Det var med uppspelt förväntan som vi bläddrade igenom kvällens program och det var med förväntan som vi bänkade oss i salongens guldröda stolar.

Sången och musiken i Sound of music brukar ju vara bra, men i den här uppsättningen är den helt fantastisk! Sångerna som vi är vana vid att höra på engelska är översatta till poetisk svenska. De frodiga österrikiska gröna kullarna tonsattes som brukligt med musik, barnen von Trapps vardag lyses upp av den do-re-mi sjungande guvernanten Maria som inte bara förvandlar tillvaron för familjen, utan som även lyckas vinna änklingen Georges hjärta. Handlingen som baseras på en verklig händelse utspelas under andra världskriget och när Georg inte sympatiserar med nazisterna slutar det med att familjen måste fly över bergen till det neutrala landet Schweiz.

Kvällen till ära satte jag upp håret, matchade mina silvergrå med pärlor och svidade om till en av mina blå favoritklänningar. Det blev en fin kväll i musikkonstens tecken…

Christina Karlsson

14 svar på ”Inleder operasäsongen med Sound of music

 1. Vad roligt att olika evenemang är i gång igen och härligt att göra sig extra fin och gå på teater/musical eller annat. Och du var så fin!
  Kan tänka mig att föreställningen i Malmö är sevärd-
  Även här i huvudstaden är teatrar, operan i gång och konserter i gång. GES går för fullt hus på Cirkus.
  Har sett ”Sound of Music” för många år sedan här hemma i Stockholm och då med Carola och Tommy Körberg i ledande roller. Minnesvärt. Vet att föreställningen nu är på gång på Stadsteatern men tror jag avstår. Finns så mycket nu jag vill se och utbudet är stort.
  Kram och trevlig vecka.

  • Tack:) Kan tänka mig att det säkert varit fantastiskt med Carola och Tommy i huvudrollerna också 🙂
   Det känns härligt att salongerna äntligen börjar öppna upp för besök igen 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram

 2. Filmen har jag sett hur många gånger som helst! Skulle så klart vilja se musikalen också! Låter lovande efter din beskrivning och en konstig känsla infinner sig… Nämligen den att kunna gå ut i kulturlivet igen! 🙂
  Underbar bild på dig finaste Christina! >)
  Kram Gunilla

  • Tack! Ja, det här med att kunna ge sig ut på evenemang igen är en lisa för själen. Jag tror att vi är många som längtat 🙂
   Må gott! Kramar

 3. Åhhh, bara älskar Sound of Music, Har sett den många gånger. En fin upplevelse var när jag och livskamraten var i Salzburg och ”gick” i filmens fotspå. Kyrkan som var så svart, så svart invändigt. Klostret på höjden m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *