Första luckan i julkalendern

Dagarna börjar gå mot väntans tider och i sinom tid mot årets slut där en ny tid kan ta vid. I år tänkte jag ta upp en kär gammal tradition – julkalendern. Varsågoda och ta del av årets första lucköppning!

Nu är det närmare fyra veckor sedan vi var på Malmö Opera och såg den sagolika föreställningen, En midsommarnattsdröm. Föreställningen var fylld av estetiska praliner i allt från scenografi och kostym till den helt otroliga sången och musiken som var en lisa för själen.

En midsommarnattsdröm bjöd en magisk kväll i konsten tecken och jag önskar att det var möjligt att se den om och om igen.

Vad gäller En midsommarnattsdröm så är den en av mina Shakespearefavoriter och jag har läst dramat på svenska, engelska, sett flera olika teateruppsättningar och filmatiseringen med Calista Flockhart vid ett flertal tillfällen, men detta var första gången jag upplevde En midsommarnattsdröm som en operaföreställning. Operan baseras på den välkända komedin av Shakespeare (ca 1595). Musik är som ni kan se i programmet ovan av Benjamin Britten och regi Peter Hall. Är du nyfiken på musiken så finns Brittens A Midsummer Night´s dream att lyssna på på Spotify.

Språket är poetiskt, gåtfullt och alldeles underbart, precis som alltid i Shakespeares pjäser. Kolla bara in dramats avslutande strof… <3

Tänd ett ljus, låt det brinna och låt aldrig hoppet försvinna.

Må gott och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

10 svar på ”Första luckan i julkalendern

 1. Härlig upplevelse. Jag har med mig en motsvarande av just ”En midsommarnattsdröm” med ”små” aktörer, från tiden då våra barn gick på Brittiska skolan på SHAPE i Belgien och var med i uppsättningen. Det väcker ännu, och sannolikt alltid, fina minnen och starka känslor. Det gör susen med en dos av sådant emellanåt.
  Önskar dig en fin advent!
  Kram Mia!

  • Underbar.
   Det låter spännande med små aktörer, speciellt när man känner de små liven 🙂
   Må gott och ha en fin advent du också!
   Kram

  • En klosterruin i Wales – det låter fullständigt magiskt att se En midsommarnattsdröm där.
   Må gott! Kram

 2. Vilken härlig upplevelse! Just nu är man lite svältfödd på kulturella evenemang och jag misstänker att det kan bli åtstramningar framöver. Man får helt enkelt passa på.

  Kram och ha det gott!

 3. Skulle verkligen vilja se En midsommarnattsdröm åtminstone en gång i mitt liv. <3
  Gärna på the Globe, men det kanske är för mycket begärt…

  kramar
  Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *