en sista stund… direkt ur antologin Om rätten till min egen död

Alla goda ting är tre, och kanske är det just därför min dikt valt att ta tre boksidor i anspråk. Dikten finns på sida 109 – 111 i Litteraturrundans antologi, Om rätten till min egen död (Artes Liberales 2021). Jag har fått en hel del frågor kring dikten så nu publicerar jag den här i bild. Varsågod!

Boksläppet på Lunds stadsbibliotek gick förträffligt då intresset för antologin är stort. Jag har endast något enstaka exemplar kvar men den finns att beställa på akademihandeln, bokus och adlibris för den som vill läsa mera… Att läsa berikar och denna bok är precis som jag tidigare beskrivit en bok som berör, en bok med många starka berättelser, några hämtade direkt ur verkligheten, några bestående av funderingar kring döden, några är hopdiktade och allt detta innehåll varvas med en och annan dikt…

Goda lässtunder i livets tecken!

Christina Karlsson

12 svar på ”en sista stund… direkt ur antologin Om rätten till min egen död

 1. jo, intressant antologi, svåra viktiga frågor, tankarna om döden växlar… beroende lite på åldern, tänker på fysikern Stephen Hawking, trebarnsfar som gjorde fantastisk forskning utan att kunna röra kroppen i slutet av sin sjukdomsperiod, bara hjärnan som funkade

  • Ja, nog påverkar såväl ålder som erfarenhet ens tankar om döden. Steven Hawking är eller var absolut en intressant personlighet, helt otrolig.
   Må gott!

 2. Väldigt viktigt! Och tankar om döden är det nog många som har. Men inget direkt man talar om. Jag tyckte mycket om din dikt och den positiva känsla den gav mig i en svår fråga. ”Liv ska levas, blomstra i sitt hölje” fastnade jag extra för.
  Livet pågår ju här och nu. Om morgondagen vet vi inget.Tänker ofta just så.
  Kram!

  • Tack! Att lyfta in en hyllning till livet, att leva och våga blomstra är ett viktig infallsvinkel i detta annars så tunga tema.

   Må gott och njut av dagen som passerar!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *