Innerligt…

Innerligt (Norstedts 2021) är mitt första möte med Margaret Atwoods sena diktskrivande. Mina tidigare möten med Margaret Atwoods litteratur har varit med hennes skönlitterära romaner och framtidsdystopier som jag verkligen tycker om att läsa, men poesin i Innerligt är lite klurigare att få grepp om. Hon skriver om zombier, om varulvar och om aliens men ärligt talat så har jag har lite problem med att förstå vad det är hon vill säga med sina omskrivningar. Hon skriver om robotar, om övergrepp på människor och djur, om sex, ålderdom och liv. Hon skriver om växterna, om djuren och naturen. Jag läser vidare och inser att det mesta handlar om livet, att hon med fingertoppskänsla på ett tidvis brutalt men träffsäkert sätt lyckas fånga allt det där som vi människor håller på med.

Allt gott!

Christina Karlsson

16 svar på ”Innerligt…

  • Handen på hjärtat så är de lite speciella och tar tid att förstå sig på – åtminstone för mig… men jag tycker om dem.
   Allt gott!
   Kram

 1. En del böcker får man nästan kämpa sig igenom. Det märkliga är att de ändå många gånger lämnar starka intryck. Kanske just därför.
  Kram Mia!

 2. Visste inte alls att M.A. skrev dikter. Men nu vet jag det.
  Rent spontant kändes den här diktsamlingen lite tung. Mne intressant med många olika ämnen. Får nog ta mig en titt vid näste besök i bokhandeln.
  Kram och trevlig söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *