Vad mer kan man önska?

En behaglig feelgoodroman om drömmar, kärlek och självförverkligande.

Vad mer kan man önska? är skriven av författarduon Lillemor Bruce och Monica Carnehult (Lilla Ordmakeriet 2022).

Boken handlar om den framgångsrika Charlotte Vegelius som arbetar som vd på en revisionsbyrå i Lund. Hon och hennes älskade Chris bor på en gård utanför Lund, barnen har flyttat hemifrån och på fritiden ägnar hon sig åt sitt författarskap. Problemet är bara att hon inte är nöjd. Charlotte är trött på att arbete där hon ofta måste sitta i tråkiga och långrandiga möten på revisionsbyrån. Hon drömmer om något mer kreativt men frågan är om hon ska våga ge upp sin fasta inkomstkälla för att satsa helhjärtat på sina drömmar och nästa fråga är om det är värt allt slit. Hon har ju redan så mycket och vad mer är egentligen rimligt att önska?

Boken har korta kapitel, är både underhållande och lättläst. Den är en fristående fortsättning på Dolda talanger (2018) och En ljusnande framtid (2020). Jag har inte läst någon av dessa och kände inte att det behövdes för att komma in i boken, men jag kan inte förneka att jag blir nyfiken på att läsa dem för att en bakgrund till vad som hänt tidigare i Charlotte Vegelius liv.

Mitt exemplar är dessutom signerat eftersom jag vann boken i samband med att författarna anordnade en tävling på bokmässan i Lund förra året. Tävlingen handlade om att man skulle gissa på antalet ord och min gissning var närmast. Då var boken ännu inte utgiven så i samband med boksläppet tidigare i år anlände detta fint signerade exemplar i min brevlåda. Jag är glad att jag vann boken eftersom den har varit både avkopplande och underhållande att läsa. Varmt tack till de båda författarna! Inför denna semestern har jag en diger samling med böcker som väntar på att läsas, så i skrivande stund vandrar mina tankar vidare till vilken bok jag ska ge mig i kast med härnäst.

Har du också ett gäng böcker som ligger och bara väntar på att läsas?

Allt gott!

Christina Karlsson

12 svar på ”Vad mer kan man önska?

 1. Tack för boktips och trevlig recension. Jodå, det finns här också ett gäng böcker som väntar och sedan finns ett oändligt utbud på Storytel som jag har. Har alltid en fysisk bok på gång och en annan jag lyssnar på.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram

 2. Vilket fint pris du vann och vad trevligt att du har så pass mycket att läsa inför semestern. Hos mig väntar Markoolios bok ”Mörkret och den rosa bubblan” på att bli färdigläst.

 3. Tack för boktipset ,-) Har haft en hög med böcker som väntar, det gillar jag!
  Men den har kortats ner, så bra med tips. Vet attdu klär dig härligt , med färg ochallt. Jo, det är mest långklänning jag tänker på, din fråga hos mig ,-) Men tycker att jag är lite för kort. Annars ser det härligt ut,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  • Jag är övertygad om att din längd är perfekt. Man har den längd man har och visst vill vi finjustera ibland men bara kroppen fungerar som den ska så får man ju vara nöjd 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *