je mápelle AGNETA

Emma Hambergs, je mápell AGNETA (2021. Piratförlaget 2022) är en av de mest uppfriskande feelgood jag läst på länge.

Boken handlar om Agneta som bor i villa, arbetar på kontor lever ett välordnat liv tillsammans med sin vältränade man och barn som nyligen flyttat hemifrån. Problemet är bara att som hon inte passar in i sitt liv. Hennes man engagerar sig i träning och rätt kosthållning medans hon själv hatar att träna, gömmer vinflaskor under sängen och äter rostade mackor med marmelad i smyg. Hennes barn hör bara av sig när de vill att hon ska swisha och hennes föräldrar har massor av åsikter om vad hon borde och inte borde göra. Agneta känner sig osynlig och inser att hon behöver en förändring.

En dag får hon syn på en underlig annons som väcker hennes nyfikenhet. När hon svarar på annonsen leder det till att hon hamnar i ett äventyr som vänder upp och ner på hela hennes liv. Hon reser till Provence och det är där hon möter ett gäng människor som gör ett starkt intryck och vill ni veta på vilket sätt så är det bara att läsa boken.

Det som väckte min nyfikenhet på boken var när jag lyssnade på Emma Hambergs sommarprat i radion, där hon berättade om inspirationen till en av de platser i bokens handling. Inspirerande och härlig litteratur att må bra av.

Allt gott!

Christina Karlsson

11 svar på ”je mápelle AGNETA

  • Rosengädda – minns att jag läst någon ur serien som jag gillade så jag borde kanske läsa de andra också 🙂

 1. En bok jag läst, snarare lyssnat på och med stor behållning- Hennes Sommarprogram var också bra och förde många tankar vidare.( Det finns ytterligare en bok som heter ”Au Pif” där det handlar mycket om mat. )
  kram

  • Den ska jag nog söka upp – blev nyfiken på all den goda maten – så några recept kan ju vara trevligt.
   Kram

 2. Pingback: au revoir Agneta, av Emma Hamberg | Lever min dröm i konstens tecken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *