Femte luckan i julkalendern: Svensk illustration – visuell historia 1900 – 2000

Svensk illustration – en visuell historia 1900 – 2000. Red Andreas Berg och Sara Teleman (Bokförlaget Arena, 2013). Det här är en vacker bok som man kan ha liggandes framme som en inspirerande inredningsdetalj. En detalj man kan ta fram och bläddra i lite då och då bara för att förlora sig i vackra illustrationer och läsa om några av Sveriges mest välkända och folkkära illustratörer.

Svensk illustration omfattar mer än 300 sidor. Den innehåller en översiktlig presentation av illustrationens utveckling i Sverige från slutet av 1800-talet och fram till idag. Bilderna i den här boken inspirerar och väcker lusten att läsa fler sagoböcker och teckna mera.

Allt gott!

Christina Karlsson

6 svar på ”Femte luckan i julkalendern: Svensk illustration – visuell historia 1900 – 2000

  1. En bok helt i min smak kan jag säga! Tycker det är mycket intressant med olika illustrationer och se hur de och stilen har förändrats.

    Kram och god kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *