Tjugofjärde luckan i julkalendern: Ur orkesterdikets djup… Våra andetag

Julkalendern firade jul utan att öppna den den tjugofjärde luckan men ibland kan det vara bra för saker och ting att få ta sin lilla tid. Vi har firat julhelgen tillsammans med nära och kära, ätit alldeles för mycket julmat, promenerat i skogen, läst böcker, slappat och haft det fantastiskt bra, men nu är det äntligen dags för den tjugofjärde luckan.

Julhelgen har inte bara varit ett äventyr för oss, utan även för Ur orkesterdikets djup (2022, Artes liberales) som firade sin första julhelg och som fick den äran att bli julklapp åt många olika människor. Den har fått en hel del positiv återkoppling av läsare som skickat små hälsningar, någon har tom skickat foto av när hennes mamma sitter och läser, och sådant värmer ju en liten poets känsliga skrivarhjärta.

En annan fin händelse som skett under november och december är att min första diktsamling Våra andetag andas haikusommar (2018, CKC) har fått en liten renässans. Den fick ju hänga med först på boksläpp i Svedala på Galleri KVIS och därefter bokmässan på statshallen i Lund. Boksläppet hölls i samband med att jag och en vän arrangerade en konstutställningen och då passade jag på att placera ut en diktbok som en form av gästbok där besökare som ville fick leta upp en diktsida som de ville tolka genom att rita en bild eller skriva några egna ord. Igår när jag satt och bläddrade i boken fann jag massor av fina små bilder och ord i form av hälsningar från besökare. Förstår faktiskt inte varför jag inte tänkt på detta tidigare. Jag blir ju så himla glad, rörd och tankfull när jag sitter här och bläddrar.

Böckerna finns bland annat att köpa i nätbutikerna Bokus, Adlibris, Akademibokandeln och på Söderslätts bokhandel i Trelleborg. Den senaste boken Ur orkesterdikets djup finns även som e-bok för den som föredrar det.

Det går såklart att höra av sig direkt till mig om man vill beställa från mitt lilla boklager, Ur orkesterdikets djup kostar 90 kr, Våra andetag andas haikusommar kostar 90 kr och portot 63 kr (inom Sverige) och vill man ha boken signerad så är det bara att säga till så fixar jag det. Mejla namn och adress till mig på christina.ckc@gmail.com så återkommer jag med närmare beställningsinfo.

Traditionell bok i pappersform, e-bok eller ljudbok; vad föredrar du?

Varmt tack till alla er som kikat in och följt årets julkalender. Nu önskar jag er en fortsatt fin julhelg och ett riktigt Gott Nytt År!

Christina Karlsson

10 svar på ”Tjugofjärde luckan i julkalendern: Ur orkesterdikets djup… Våra andetag

 1. jag får väl plocka fram mitt ex…vi var i julkyrkan på julafton med sonens familj, lite annorlunda ”hemmagjord” julkrubba och fin musik, svärdotter jobbar ju som kyrkvaktmästare (mer passande arbetstider för småbarnsföräldrar än begravningsentreprenör). Gillar julmat men vi äter inte alla sorter samma dag.
  Föredrar pappersbok, men läser Göteborgs-Posten ofta i min lilla iPad.. Ha det bra!

  • Vad mysigt att besöka kyrkan på julafton. Vi har inte varit på någon julotta i år och det saknar jag…
   Vad gäller julmat så håller jag med, den är god, lagar ju bara till det man vet att alla gillar.
   Pappersboken föredras här också och även jag läser tidningen på skärmen, laptopen.
   Ha det fint du med!

 2. Vilken bra julhelg ni har haft.
  Jag föredrar helt klart pappersböcker och är inte redo för den nya tekniken när det gäller läsning. Sedan vet jag att många tycker olika där.

  Kram och god fortsättning!

  • Ja, pappersböcker känns mer äkta. Laddade ner min egen diktbok från bibliotekets lånesida – men det var inte alls detsamma att läsa den digitalt.
   Må gott!
   Kramar

 3. Vilken fin julhelg! Och väldigt roligt med boken som fick bli till en fin julhälsning till många. Gläds med dig. Roligt med renässans för diktsamlingen.
  Önskar dig nu fortsatt fina dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *