Tredje luckan i julkalendern: Lyrikvännen

Jag har sedan en tid prenumererat på tidningen Lyrikvännen som är en tidskrift för poesi. I dagens lucka gömmer sig ett rykande färskt exemplar, nämligen Nr 6/2022 (årgång 69). Jag finner intresse av att prenumerera eftersom tidningen ofta innehåller dikter av poeter som jag vanligtvis inte väljer att läsa men när jag träffar dem i Lyrikvännen så finner dem läsvärda.

Jag läste nyss en intressant, lite förvirrande och tankeväckande essä om Frågornas bok, av Edmund Jabés, som för övrigt är mannen som syns på omslagsbilden på Lyrikvännen.

”Jag finns i boken. Boken är min värld, mitt hemland, taket över mitt huvud och gåran som är min. Boken är min andning och vila. ” (Lyrikvännen s.33 No 6/2022)

Det här var bara ett exempel på en av de många intressanta artiklar man träffar på i Lyrikvännen.

Känner du till Lyrikvännen? Brukar du läsa tidningar? Vilka är dina favoriter?

Tredje december och allt gott!

Christina Karlsson

6 svar på ”Tredje luckan i julkalendern: Lyrikvännen

  1. Jag har aldrig hört talas om den måste jag erkänna och således aldrig läst den heller. Det blir inte så mycket tidningar för min del utan huvudsakligen böcker. Senaste tidningen jag läste var ”Matmagasinet Julspecial” och den var trevlig att bläddra i.

    Kram och god kväll!

  2. Inte hört talas om den tidskriften, av naturliga skäl jag redan berättat om 🙂 Läser inte andra tidningar heller faktiskt. Ett tag läste jag resemagasin digitalt men all reklam som krävs för att finansiera det förtar tjusningen för mig. Håller mig till böcker och bloggar numera 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *