Trollsländans dans

Trollsländans dans är en fin liten haikusamling av Teresa Wennberg (2023 Fri Press). Hennes haiku är inspirerad av natur och ögonblick, och det finns många fina dikter att hämta andrum i. Dikterna återges både på svenska och på engelska.

” elegant visit

trollsländans landningsbana

ett smalt grässtrå

Utdrag s. 30

*

”elegant visit

runway for the dragonfly

a thin straw of grass”

utdrag s. 31

Jag funderar själv på detta med att skriva haiku på svenska och engelska inför min kommande diktsamling, med syftet att vara lite mer internationell och läsbar av fler. Vad tänker du om diktsamlingar som är tvåspråkiga och vilket språk föredrar du att läsa på?

Christina Karlsson

7 svar på ”Trollsländans dans

    • Tack för ditt inlägg. Ett språk är ju det man är mest van vid så det kan jag förstå.
      Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *