Vi är inte klara med varandra

En mormor är något speciellt. De flesta av oss har någon form av funderingar kring tidigare generationer. Min mormor har alltid varit betydelsefull i mitt liv och även om hon inte längre finns kvar i fysisk person så finns hon i mina tankar och i mitt hjärta varje dag. Så när jag läste om Louise Halvardssons mormorsdikter blev jag genast nyfiken.

Det var i samband med festivalen Tranås at the Fringe som jag såg ett koreograferat framförande som var helt fantastiskt, vilket i sin tur väckte min nyfikenhet på att läsa hennes senaste diktsamling. Louise Halvardsson höll publiken fängslad med variation i tonläge, yviga rörelser och gripande scener hämtade direkt ur mormorsdikterna, Vi är inte klara med varandra.

Vi är inte klara med varandra är en helt underbar samling med mormorsdikter av Louise Halvardsson (2022 Poesi Verken). Diktsamlingen är skriven som en hyllning till poetens mormor och handlar om deras relation, om närhet, avstånd, generationsklyftor, kärlek och oställda frågor. En fin och mycket läsvärd diktsamling som ger tid för reflektion och eftertanke.

Lev väl!

Christina Karlsson

6 svar på ”Vi är inte klara med varandra

 1. Låter som en helt underbar bok! Men byter ut mormor till farmor istället. . . eftersom hon som betydde allt för mig. . . så den boken kommer jag att läsa! Tack!
  Ha en fin dag!
  (Tänk att det redan är augusti)!
  Kram

  • Ja, en farmor är ju också något särskilt. Henne tänker jag också på.
   Augusti känns lite vemodigt för min del då det snart är slut på semestern.
   Kramar

  • Ja, de representerar den där länken mellan historien och framtiden på något vis.
   Kram och fin onsdag

 2. Verkar läsvärd, nu är jag själv farmor och mormor till sex flickor, från ett år till fjorton, jag vet att jag har gjort avtryck. Trodde aldrig att jag skulle leta efter vinylskivor med fjortonåringen, lyssna på musik, teater, böcker. Bio och indiska luncher med tolvåringen, bio och biblioteks besök med åtta och nioåringen, badhus och lek med ett och treåringen. Jag lär mig mycket av dem! 🙂

  • Sex barnbarn. Låter härligt! Och så fint att du finns där för dem och upplever nya saker tillsammans. Vinylskivor 🙂 Visst är det speciellt att de blivit populära igen…just när man själv gjort sig av med sina egna skivor då blir det kulturellt att lyssna på vinyl 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *