au revoir Agneta, av Emma Hamberg

Au revoir Agneta är en helt underbar underbar feelgoodbok. Jag blir så himla glad av att läsa boken, blir sugen på att äta ost, dricka vin och dansa till tonerna av Yves Montand. Au revoir Agneta (2023 Piratförlag) är skriven med glimten i ögat och en rejäl portion av humor av Emma Hamberg. Au revoir Agneta är en uppföljare till Je mápelle Agneta som jag för övrigt skrev om här förra sommaren.

Huvudpersonen Agneta är en medelålders kvinna som bryter de flesta normer som tycks finnas i hennes inrutade radhusliv. Hon lämnar sitt ”trygga” familjeliv i Sverige för att resa till Provence och jobba som au pair till en senil gammal man, Einar, som bor i ett gammalt kloster. Klostret innehåller en massa spännande konstföremål, som Einar och hans manliga bortgångne partner skapat och införskaffat under sina år tillsammans. Miljön är helt fantastisk med skulpturer, växter, örter, bad, och där finns en källare som är full av champagne, två katter som spatserar omkring lite som de vill, grannen Bonibelle som syr underkläder som får bäraren att känna sig vacker, och en barägaren Fabien som bara pratar franska.

I den här boken riskerar hela denna magisk klostervärld att falla i spillror pga att Agneta öppnar för en ovälkommen knackning på dörren. Hennes äventyr berättas med en rejäl portion av humor och Agnetas idéer är minst sagt oväntade och okonventionella. Om du söker underhållning och vill du veta mer om Agneta och hennes äventyr så kan jag varmt rekommendera denna bok.

Och sist men inte minst så finns det ju en kokbok med färgglada bilder och recept på sådant som tillagas i boken som tex en himmelskt god chokladkaka. Men den skriver jag om en annan dag.

Har du läst något av Emma Hamberg?

Allt gott!

Christina Karlsson

som uppföljare till J´mapelle Agneta

12 svar på ”au revoir Agneta, av Emma Hamberg

  • Jag har hört fler som inte gillade uppföljaren så jag hade låga förväntningar, men blev positivt överraskad 🙂
   Rosengäddaserien gillade jag också 🙂

  • Just den där recensionen har jag inte sett, men Trollsländans dans recencerade jag här för ett tag sedan 🙂

 1. Verkar vara en bok för mig som älskar feelgoodböcker! Har avverkat många i sommar och denna ska jag verkligen skriva upp på listan! 🙂
  Den senaste boken jag läste ”Hannas kaffestuga” innehöll också charmiga kakrecept!
  Ha en fin dag!
  Kram

 2. Jag har läst flera av hennes böcker och brukar uppskatta dem. Den första boken om Agneta tyckte jag var alldeles fantastisk men denna föll mig inte speciellt i smaken tyvärr.

  Ha det fint!

  • Minns att jag läste det i din blogg och så kan det ju vara. En kan ju inte gilla allt, så jag blev extra glad att jag gillade den ändå då din recension sänkte mina förväntningar. Mina förväntningar överträffades 🙂
   Allt gott! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *