Skogsbad

Vilken helg! Vi är mitt uppe i en badrumsrenovering, hallen är belamrad med stora paket innehållande klinkers, vardagsrummet rymmer ännu större paket med badrumsinredning, badrumsgolvet är nyspacklat och renoveringsdammet far omkring, trots att hantverkarna är duktiga på att städa efter sig. Samtidigt på ovanvåningen sker en omfattande ommöblering, för att frigöra ett rum till en kär familjemedlem som flyttar hem. Mitt i allt det här och lite till håller jag på att göra mig redo för bokmässan som äger rum nästa helg.

Inte undra på att jag behöver fylla på mina energidepåer emellanåt. Bästa sättet för mig är att för en liten stund bara koppla bort allt, dra till skogs och ta en riktigt lång promenad, och det var så jag inledde helgen.

Jag promenerade, lyssnade in skogen, betraktade växterna, skogsbadade, strukturerade mina tankar, skrev några nya hösthaikus och boostade mig själv med ny energi.

Helgen blev nästintill fantastisk och jag hann med en hel del av sådant som fanns med på min ”att göra” lista. Nu har jag möblerat om, slagit in böcker i julklappspapper, designat nya visitkort, fixat till en liten affisch med info, övat och klockat min presentation till 5 minuter, fått feedback med bra tips som hjälper mig att utveckla framförandet ytterligare….

I skrivande stund har helgen swishat förbi, måndagen har anlänt, arbetsdag och målarkurs är avklarad. Nu väntar några timmars skönhetssömn, därefter en ny dag, nya utmaningar och nya möjligheter!

Må gott och njut av dagarna som passerar.

Christina Karlsson

10 svar på ”Skogsbad

 1. Helger har en tendens till att gå väldigt snabbt men det gör i och för sig veckorna också. Redan tisdag… Badrumsrenoveringar är roligast när de är klara.

  Kram

 2. Det låter som om du ändå har haft en skön helg mitt i kaoset! Skogsbada – älskar det ordet, liksom dina underbara bilder!
  Badrumsrenovering – ja, som Znogge skriver… Det blir roligt och fint när det är klart.
  Kram Gunilla

 3. Skogsbad låter helt underbart och jag kan förstå att du tar till det när livet går fort.

  Kram och ha det bäst!

  Ps. I din kommentar till mig skrev du att du anat att jag mår dåligt och kände dig en smula orolig. Å ja så är det ( min psykiska ohälsa finns och närvarar) men jag lovar att du inte behöver oroa dig alls. Jag har stängt ner bloggen för att det måste vara så just nu, kan inte skriva om vad som händer i mitt liv. Jag kommer kanske tillbaka, vem vet! De bloggar jag gillar och följt kommer jag fortfarande att följa och kommentera när jag orkar!

  • Ja, de där skogspromenaderna/skagsbaden de gör underverk för kropp och själ.

   Vad skönt att höra att det är ok med dig! Må gott och ha det fint <3

   Kram

 4. Väldigt mycket som händer och det samtidigt och så fint att du varit i skogen och tankat energi. Man kan ju ha mycket om sig men just möjligheten till återhämtning är så viktig. Känns som om du ändå har hittat en god balans i det hela.
  Fastnade extra mycket för bilden men nyponet som utstrålade både värme och hopp och det trots kylan.
  Kram och lycka till med allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *