Skaparglädje – när den är som bäst…

Monokromt

Veckan efter midsommar brukar vi på Galleri KVIS arrangera skapardagar. I år förnyade vi vårt koncept genom att arrangera tre helt olika workshops med olika tema, tekniker och material. Första dagen var det Artmoney som stod på agendan, andra dagen Monokrom skaparglädje och tredje dagen Urban sketching. Bakom mig har jag tre dagar med kravlös skaparglädje i konstens tecken, och nu känns det att semestern har börjat på riktigt. Syftet med skapardagarna är att skapa bara för att det är kul, bonusen är möjligheten att lära av varandra, dela med sig av sina konstnärliga förmågor, skapa och ha roligt tillsammans.

Artmoney under utveckling

Tidigare år har jag varit kursledare för de flesta av skapardagarna, så i år kändes det otroligt behagligt för mig att bara kunna njuta av att vara deltagare och låta mig inspireras av någon annan. De här dagarna var precis vad jag behövde som uppstart på min sommarsemester. På agendan finns en hel del konstnärliga projekt inplanerade, kanske lite fler än vad som är rimligt att hinna med men ambitionen och motivationen är helt klart på topp. Skrivarprojekt, måleri, läsning, poesi och kanske till och med en kommande utställning väntar runt hörnet…

Urban sketching

Har du någon liknande eller helt annan typ av aktivitet som du sucktar efter att få ägna dig åt och som ger dig massor av energi?

Må gott och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

8 svar på ”Skaparglädje – när den är som bäst…

  • Ja, ibland behöver man ny input och det fick jag alla dagarna så det var toppen 🙂

   Må gott!

 1. Förstår att dessa skapande dagar var en riktigt bra inledning på din ledighet och att du denna gång kunde vara deltagare fullt ut.
  För egen del så får jag energi genom att vara i skärgården och gärna segla . Men det mesta som har med vatten att göra ger mig energi och helst också att det är tyst. Men att gå på konsert och teater ger mig också energi . Mycket annat också.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

  • Segla låter härligt, inget jag brukar göra men känner på mig att jag skulle tycka om att segla och tänker att det verkar mysigt att sova på en båt, till havs under stjärnorna…
   Tystnad kan nog alla må bra av ibland, när den är självvald… och konserter är vi nog många som längtar efter.
   Må gott! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *