Om rätten till min egen död

Om rätten till min egen död är titeln på en antologi utgiven av Litteraturrundan (2021, Artes Librales AB) Vi är 28 författare som deltar med texter som på olika sätt bidrar till debatten. Boksläppet äger rum lördagen den 13 november kl 11.00 i samband med bokmässan på Lunds stadsbibliotek.

Jag som har haft förmånen att läsa igenom boken känner mig djupt berörd av de många vackert skildrade och gripande berättelserna som ingår i samlingen. Mitt personliga bidrag består icke helt oväntat av en dikt. Är du nyfiken på att kolla in vilka författare som deltar så kan du se namnen på fotografiet av bokens baksidestext nedan.

Och här har ni programmet för dagen…

Allt gott och väl mött!

Christina Karlsson

16 svar på ”Om rätten till min egen död

 1. Så givande att får vara med i denna bok och jag kan tänka mig att den är berörande. En bokmässa är inte fel för äntligen kommer kulturlivet i gång.

  Ha en bra start på den nya veckan!

 2. Trevligt med Bokmässa, intressant och tungt ämne, något man tänker på ibland, etiskt svårt, kanske snuddar tanken vid abort, ungas självmord… sjuka, finns väl inga riktiga svar… vet inte om jag skulle våga läsa…

  • Jag kände likadant från början. Tänkte inte alls delta men efter en hel del funderingar insåg jag att det var just därför jag borde vara med. Ämnet berör på många olika sätt.
   Må gott!

 3. Vad roligt att få ta del. Bokmässa i Lund har jag missat att det är. Borde åkt dit med mamma som älskar böcker. Faktiskt har hon vikarierat någon gång där på stadsbiblioteket i Lund. Snett emot hade min morfar Willy sin ramatalje.
  Mycket nöje på en spännande dag och lycka till
  Kram Kajsa

  • Å, vad synd att du missade bokmässan. Det hade ju varit kul att träffas irl 🙂
   Må gott och ha en fortsatt fin söndag!
   Kram Christina

 4. Spännande och väldigt roligt att du finns med här i boken. Och en bokmässa! Heja! Efterlängtad!
  Ser fram emot att få läsa mer om allt detta.
  Kram

  • Ja, det känns fantastiskt att få delta i arrangemang igen och bokmässan var givande på många sätt!
   Kram och fin söndag!

 5. Bloggläs hör inte längre till mina vanliga sysselsättningar. Men idag tittat jag in här då jag ju vet att du deltar och att boken nu är utgiven. Läste också ditt förra inlägg om LIv S och fick lust att kommentera.
  Döden, den delen av livet som det kretsar kring för så många. För alla i mer eller mindre utsträckning. Några är alltid tysta om den som om den inte finns alls. För andra är den där alltid. Så finns ju skaran som har den nära ibland med variationer. Rätten till sin egen död är spännande. Själv är jag engagerad i min och nu ändrar jag i mina avslutspapper ännu en gång 🙂 Kommer söka boken och få med mig innehållet!
  Allt gott till dig!
  Kram

  • Å, vad fint att höra av dig <3 och att du är nyfiken på boken. Hoppas att du har det bra. Vad gäller döden så är det precis som du skriver ett känsligt ämne för många, och väl så viktigt att våga tala om. Att våga bearbeta, ta sig tid att sörja och tid att leva. Fler inlägg om boken är på gång....det tar bara lite tid..

   Må gott! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *