Låt hjärtat tala hjärtats språk

Låt hjärtat tala hjärtats språk är en helt ny diktsamling av Eva-Stina Byggmästar (Fri Press 2022). Utmärkande för den här diktsamlingen är att den omges av och förmedlar ett lugn. Byggmästar fångar de där magiska ögonblicken som man så ofta har en förmåga att rusa förbi. Hennes poesi talar hjärtats språk och att läsa denna samlingen får en att må bra i kropp och själ.

”livet går

inte ut på logik

utan på att det ska levas

ögonblick för ögonblick” (hämtat från kap 7 på sida 13)

Jag gör som jag brukar när jag tar mig an en diktbok, börjar med att bläddra och sen läser jag lite här och där beroende på var blicken landar. Därefter blir det en mer strikt läsning från början till slut. Nu när jag läst ut boken känner jag att jag mig rik, poesin har berikat mitt liv, triggat igång funderingar kring vad som verkligen har betydelse i livet och därmed höjt min livskvalitet. Att läsa är berikande!

Eva-Stina Byggmästars poesi är unik och boksamlingarna med hennes dikter har en alldeles speciell plats i min bokhylla.

Att läsa en ny bok är som att ge sig iväg på en inre resa till ett tidigare outforskat land.

Vad tycker du om att läsa?

Allt gott från mig till dig!

Christina Karlsson

12 svar på ”Låt hjärtat tala hjärtats språk

 1. Älskar att läsa, men har inte fastnat för poesi. Att krypa upp i soffan och bara sjunka ner i en bok och låta tiden bara passera är något av det bästa som finns. Men jag har inte alltid den prioriteringen, livet är fullt av roliga saker att göra som tur är.

  • Ja, visst är det härligt, men förstår vad du menar då det finns en hel del annat också som man vill göra – men när man tar sig tid att läsa då njuter man verkligen av det.

 2. Tack för fint tips! Har hört talas om Byggmästar men inte läst något av henne ännu. Jag gör gärna som du gör när jag tar mig an en bik med dikter. Bläddrar först, läser sedan. Och visst kan de bli en inre resa. Jag tycker också att det är berikande att läsa och gör det gärna- Och det jag läser varierar. Men har alltid en fysisk bok på gång och en bok jag lyssnar på.
  Jag är nog allätare vad gäller att läsa men avstår ”science fiction” och ”fantasy”. (Har dock läst Sagan om ringen och liknande.)
  Önskar dig det bästa.
  Kram

  • Läsning berikar, och jag har alltid en bok i närheten men hinner sällan läsa så mycket som jag vill.
   Allt gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *